Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πλαίσιο: Μπαίνει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας – Επενδύει και στην ηλεκτροκίνηση

Πλαίσιο: Μπαίνει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας – Επενδύει και στην ηλεκτροκίνηση

Σε νέους τομείς δραστηριότητας επεκτείνεται η Πλαίσιο, σχεδιάζοντας μεταξύ άλλων την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας κι επιπλέον επενδύσεις στον τομέα φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων. 

Ήδη, σε κάποια καταστήματα της αλυσίδας Πλαίσιο, υπάρχουν φορτιστές αυτοκινήτων χωρίς χρέωση, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κώστας Γεράρδος κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, όπου εγκρίθηκε η αλλαγή του καταστατικού για διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Όπως ενέκρινε η γενική συνέλευση, στο νέο καταστατικό, προβλέπεται η άσκηση δραστηριότητας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε καταναλωτές, καθώς και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από και προς χώρες του εξωτερικού, καθώς και αδειοδότηση για το σκοπό αυτό και εγγραφή της εταιρείας στα οικεία Μητρώα (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ κ.α). Ο κ. Γεράρδος ανέφερε ότι συγκεκριμένα σχέδια δεν υπάρχουν ακόμη, ωστόσο, η εταιρεία θέλει να είναι έτοιμη, για να αξιοποιήσει μελλοντικές ευκαιρίες.

Όπως τονίστηκε από τη διοίκηση της εταιρείας, το 2021 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο, με τις λευκές οικιακές συσκευές, την κινητή τηλεφωνία να καταγράφουν αυξημένη ζήτηση. Σχετικά με την πορεία που καταγράφουν οι πωλήσεις από την αρχή του 2022, μέχρι σήμερα, ο κ. Γεράρδος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το πρώτο εξάμηνο είναι πιεσμένο αλλά όχι ανησυχητικό» κι αυτό συμβαίνει επειδή την προηγούμενη χρονιά εφαρμόστηκε το Πρόγραμμα Ψηφιακής Μέριμνας και η εργασία από απόσταση που ευνόησε περαιτέρω τις πωλήσεις.   

Ανοδική ωστόσο, είναι η πορεία που καταγράφουν και φέτος  οι πωλήσεις στις λευκές οικιακές συσκευές και στην κινητή τηλεφωνία, ενώ ικανοποιητική είναι η ζήτηση και για τις υπόλοιπες κατηγορίες, δεδομένου ότι η Πλαίσιο Computers A.E.B.E. αποτελεί εταιρεία λιανικής πώλησης υπολογιστών, προϊόντων τεχνολογίας, ειδών γραφείου και οικιακών συσκευών.

Όσον αφορά τη μερισματική πολιτική της εταιρείας, η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 2.207.566,50 ευρώ που αντιστοιχεί σε 0,10 ευρώ ανά μετοχή και μετά την αφαίρεση φόρου σε 0,095 ευρώ ανά μετοχή. Ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος μερίσματος χρήσης ορίστηκε η 21η Ιουνίου  και έναρξη καταβολής η 28η Ιουνίου.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις