Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πλαίσιο: Στρατηγικές επενδύσεις με έμφαση στην ανάπτυξη και την κοινωνική προσφορά

Πλαίσιο: Στρατηγικές επενδύσεις με έμφαση στην ανάπτυξη και την κοινωνική προσφορά

Με το «βλέμμα» στραμμένο στο αύριο, η Πλαίσιο, χαράσσει αναπτυξιακή πολιτική, που στηρίζεται πάνω σε γερά θεμέλια, όπως αποτυπώνεται και από την εικόνα που εμφανίζουν τα οικονομικά της μεγέθη, που την τοποθετούν στις κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας, με ηγετική θέση στον κλάδο λιανικών πωλήσεων τεχνολογίας.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες της τελευταίας 15ετίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, των περιορισμών στις κινήσεις κεφαλαίων και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, η Πλαίσιο κατάφερε όχι μόνο να βγει «αλώβητη» αλλά και να αναπτυχθεί περαιτέρω, «γράφοντας» ένα πετυχημένο ελληνικό «success story» στον τομέα της τεχνολογίας.

Κώστας και Γιώργος Γεράρδος.

Ως αμιγώς ελληνική εταιρεία, αφουγκράζεται τις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή και μέσα από τον διαρκή εκσυγχρονισμό των καταστημάτων και υπηρεσιών της, συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής μετά Covid οικονομίας.

Να σημειωθεί, ότι το μοντέλο λειτουργίας είναι πολυκαναλικό, βασισμένο στο e-commerce, στο in-house call center και τα logistics, με ισομερή βαρύτητα σε όλα τα σκέλη. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι το brand Πλαίσιο είναι ισχυρά εδραιωμένο στη συνείδηση του καταναλωτή και εμπνέει αξιοπιστία.

Ισχυρό εξάμηνο

Οι πωλήσεις για το πρώτο εξάμηνο 2021, προσέγγισαν τα €200 εκατ., φθάνοντας στα €199,2 εκατ. που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας. Χαρακτηριστική είναι η αυξημένη ζήτηση για οικιακές συσκευές Πλαίσιο στο εξάμηνο, καθώς οι πωλήσεις σε αυτή την κατηγορία κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 150%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.  

Ενδιαφέρον, όμως παρουσιάζει και η πορεία των υπόλοιπων οικονομικών μεγεθών, καθώς τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 96 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, ενώ, η καθαρή ρευστότητα διαμορφώθηκε στα €21,8 εκ. αποδεικνύοντας την υγιή οικονομική της κατάσταση.

Επενδυτικό πρόγραμμα

Την τελευταία 15ετία, η εταιρεία, έχει υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις που αποδείχθηκαν προσοδοφόρες. Το 2019, ολοκληρώθηκε μία σημαντική επένδυση στον τομέα logistics, ύψους 8 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων έκτασης 10.000 τ.μ. στη Μάνδρα. Σημαντική ήταν και η επένδυση σε μία προηγμένη υποπστηρικτική υπηρεσία για το ηλεκτρονικό, η οποία ανήλθε σε 1,8 εκατ. ευρώ και συνέβαλε στο να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη επισκεψιμότητα, αφήνοντας ικανοποιημένους τους πελάτες. Το 2009 είχε ολοκληρωθεί μία ακόμα σημαντική επένδυση που αφορούσε τα κεντρικά γραφεία και το ημιαυτόματο logistics center, σε ιδιόκτητο κτήριο 22.500 τ.μ. στη Μαγούλα, μία επένδυση που άγγιξε τα €30εκ.

Επιπλέον, συνεχείς επενδύσεις υλοποιούνται για την εκπαίδευση των εργαζομένων, που θεωρούνται ο καταλύτης για την επιτυχία της εταιρείας.

Κοινωνική συνεισφορά

Η Πλαίσιο μετακυλίει το τίμημα της επιτυχίας της, στην κοινωνία, με δράσεις που υλοποιεί η ομάδα εθελοντών «πλάι σου», με την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην Εκπαίδευση, αλλά και με την ευρύτερη προσφορά της σε αυτήν.

Πιστή στη δέσμευσή της για συνεισφορά στους πυλώνες της Εκπαίδευσης και του Εθελοντισμού, η εταιρεία ανταποκρίθηκε ακόμη, σε όλες τις μεγάλης εμβέλειας έκτακτες ανάγκες των τελευταίων ετών. Κι αυτό επειδή αντιλαμβάνεται την εταιρική της παρουσία και σπεύδει να βοηθήσει τα υπόλοιπα κύτταρα, όταν τη χρειάζονται, συμβάλλοντας με τον τρόπο της στην ευημερία και πρόοδο ολόκληρης της κοινωνίας.

Στον τομέα της Εκπαίδευσης, έδωσε έμφαση στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών δημόσιων σχολείων. Προς αυτή την κατεύθυνση δημιούργησε την πρώτη STEM Βιβλιοθήκη σε δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα και σχημάτισε την ομάδα αγωνιστικής Ρομποτικής Plaisiobots, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από παιδιά συνεργατών της εταιρείας.

Μάλιστα, το χρυσό μετάλλιο, που επιβράβευσε το έργο της ομάδας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, τόνωσε το αίσθημα υπερηφάνειας όλων των Ελλήνων και έδωσε ώθηση στο ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων για τη Ρομποτική. Ακολούθως, με πρωτοβουλία της Πλαίσιο διοργανώθηκε ο 1ος Open Call Διαγωνισμός Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας για Έλληνες μαθητές και φοιτητές.

Πάλι στον τομέα της εκπαίδευσης, η εταιρεία βρίσκεται πάντα δίπλα στα παιδιά των λιγότερο ευνοημένων οικογενειών, καλύπτοντας στην έναρξη της σχολικής χρονιάς τις ανάγκες τους σε σχολικά είδη.

Ακόμη, σχεδίασε τη σειρά χρηστικών προϊόντων “Hugtag”, δωρίζοντας μέρος των εσόδων από την πώλησή τους σε φορείς με σημαντική ευρεία κοινωφελή δραστηριότητα, όπως η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», το Ινστιτούτο Prolepsis και το «Κάνε Μία Ευχή Ελλάδας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρόσφατες μεγάλης εμβέλειας πυρκαγιές, εν μέσω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, η ομάδα εθελοντών «Πλάι σου» παρέδωσε περισσότερα από 35.000 σχολικά είδη στους 3.089 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας.  Η δράση αυτή για την Πλαίσιο, αποτελεί χαρακτηριστική ένδειξη αλληλεγγύης, στήριξης και συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας και τις ανάγκες του.

Η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με τις ίδιες αξίες, έτοιμη να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και τις προκλήσεις του μέλλοντος και φιλοδοξώντας να αποτελεί υπόδειγμα εταιρικού πολίτη και στρατηγικής ανάπτυξης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις