Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Πόρτο Καρράς: Θα υποδεχθεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο το 2025 – Ύψιστης σημασίας η απόφαση για τα ξενοδοχεία

Πόρτο Καρράς: Θα υποδεχθεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο το 2025 – Ύψιστης σημασίας η απόφαση για τα ξενοδοχεία

Χρονιά σταθμός για το πολυτελές Πόρτο Καρράς θα αποτελέσει το 2025, καθώς με την έναρξη της θερινής σεζόν, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο, το λιμάνι που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος θα υποδεχθεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Crystal Cruises.

Η συμφωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα μπορεί να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει τουλάχιστον 600 ακόμη άτομα, όση και η χωρητικότητα του Crystal Symphony, το οποίο προγραμματίζει τα δρομολόγια που θα κάνει σε ενάμιση χρόνο από σήμερα. Πρόκειται για μια απόφαση με την οποία, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα έχουν τη δυνατότητα εκτός από τη Θεσσαλονίκη να γνωρίσουν κι άλλα μέρη της Βόρειας Ελλάδας, κάνοντας σταθμό στην πανέμορφη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Επιπλέον, η απόφαση αυτή μπορεί να λειτουργήσει πιλοτικά για τον κλάδο των ξενοδοχείων, καθώς δεν αποκλείεται εάν κι εφόσον υπάρχουν υποδομές, τα κρουαζιερόπλοια να εντάξουν κι άλλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στο πρόγραμμα των δρομολογίων τους.

Τα οφέλη

Η έλευση του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Πόρτο Καρράς, συμπίπτει με την περίοδο, όπου το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα έχει ολοκληρώσει ένα master plan ανακαίνισης, με το οποίο θα αναβαθμιστούν τόσο τα δωμάτια και οι σουίτες, όσο και οι κοινόχρηστοι και εξωτερικοί χώροι.

Όσον αφορά την Crystal Cruises, πρόσφατα ανακοίνωσε την απόφασή της να καταστήσει τον Πειραιά, το πρώτο home port του πλοίου Crystal Sympyony, το οποίο ξεκινά, έτσι, τα ταξίδια του, προγραμματίζοντας 12 συνολικά αφίξεις στην Ελλάδα για το 2023.

Να σημειωθεί ότι, μαζί με το Crystal Serenity, το Crystal Symphony, ανακαινίστηκε, πλήρως, σε χρόνο ρεκόρ 18 μηνών, από την Csystal, στα ναυπηγεία Fincantieri στην Τεργέστη, στο πλαίσιο συνολικής επένδυσης που έφτασε τα 160 εκατ. ευρώ.

Το Crystal Symphony φιλοξενεί 606 επιβάτες διαθέτοντας σουίτες με χειροποίητα φινιρίσματα, εστιατόρια ειδικής εστίασης, όπως το Umi Uma by Nobu Matsuhisa Restaurant and Sushi Bar και την Osteria d’ Ovidio, ένα νέο γήπεδο pickleball, χώρους ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων και μια κορυφαία στον κλάδο αναλογία χώρου προς φιλοξενούμενο (1 προς 93,1 κυβικά πόδια), αλλά και πληρώματος προς επιβάτες. Επίσης διαθέτει το νέο Aurōra Spa.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις