Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Σκλαβενίτης – Εισέρχεται στο Real Estate: Οικογενειακή υπόθεση η νέα εταιρεία – Η σχέση με τα ακίνητα

Σκλαβενίτης – Εισέρχεται στο Real Estate: Οικογενειακή υπόθεση η νέα εταιρεία – Η σχέση με τα ακίνητα

Μία νέα εταιρεία με την επωνυμία «Άρτεμις Διαχείρισης Ακινήτων Α.Ε» ίδρυσαν οι βασικοί μέτοχοι των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη και ειδικότερα η Μαρία Σκλαβενίτου, ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης και η Βασιλική Σκλαβενίτου, με σκοπό τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους.

Οι βασικοί μέτοχοι της αλυσίδας καταστημάτων Σκλαβενίτης, οδηγήθηκαν στην απόφαση να ιδρύσουν εταιρεία real estate, για να μπορούν κατά προτεραιότητα να διαχειρίζονται τα καταστήματα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους και τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως για να στεγάσουν κάποιο κατάστημα «Σκλαβενίτης».

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτει, εξάλλου η Σκλαβενίτης είναι ιδιαίτερο, αξιόλογο και πολύ μεγάλο, καθώς από το 2017 που ολοκλήρωσε την εξαγορά του μεγαλύτερου έως τότε λιανεμπορικού ομίλου σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, στην ιδιοκτησία της περιήλθε ένας σημαντικός αριθμός καταστημάτων.

Σκλαβενίτης: Διευρυμένο δίκτυο

Σήμερα η εταιρεία «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη», αποτελεί την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, με 500 περίπου καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, συνεχίζοντας με αμείωτους ρυθμούς την ανάπτυξή της.

Αν και η εταιρεία ιδρύθηκε με το σκεπτικό της ορθότερης και αποδοτικότερης διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει η οικογένεια Σκλαβενίτου, ωστόσο, δίνει το περιθώριο για περαιτέρω δραστηριοποίηση στον τομέα του real estate, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που αναγράφονται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Πιο συγκεκριμένα, στο ΓΕΜΗ αναφέρεται ότι, σκοπός της νέας εταιρείας είναι η εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, η αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, οι κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη, καθώς και τα μεσιτικά γραφεία ακινήτων. Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ανέρχεται στα 60 χιλ. ευρώ, ισομερώς καταβεβλημένο από τους τρεις βασικούς μετόχους.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις