Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Στοά Αρσακείου: Σε θέση εκκίνησης το Food Hall – Η εμβληματική επένδυση των 12 εκατ. ευρώ

Στοά Αρσακείου: Σε θέση εκκίνησης το Food Hall – Η εμβληματική επένδυση των 12 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε το μεγάλο γαστρονομικό project που θα σημάνει την ανάπλαση της Στοάς Αρσακείου.  Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για το πρώτο Food Hall των Αθηνών, που φιλοδοξεί να καταστεί ισάξιο ευρωπαϊκών και φημισμένων διεθνώς food halls, όπως αυτά που λειτουργούν σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Μετά από 4 χρόνια καθυστέρησης, λόγω και της πανδημίας του κορονοϊού, η εμβληματική επένδυση των Αθηνών, ξεκινά με προσδοκίες να υλοποιηθούν οι κατασκευαστικές εργασίες ανάπλασης το συντομότερο δυνατό και στη συνέχεια να «τοποθετηθούν» προϊόντα της ελληνικής γης, τα οποία ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί και να ενημερωθεί για τον τόπο προέλευσης τους.  Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις, βιωματικές ή διαδραστικές, πάντα με επίκεντρο τη γαστρονομία και στόχο την προβολή του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού.  Εξέχουσα θέση θα έχει επίσης, η γευσιγνωσία ελαιολάδου και κρασιού, μαθήματα από καταξιωμένους σεφ σε μικρά παιδιά, καθώς και θεματικοί διάλογοι και ανοιχτές συζητήσεις γύρω από την ελληνική διατροφή.

Το φιλόδοξο project, προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ, θα υλοποιήσει η Legendary Foods AE, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Οικονόμου, ενώ μέτοχος και πρόεδρος στην εταιρεία είναι επίσης ο Πίτερ Οικονομίδης επικοινωνιολόγος με διεθνή καριέρα.

Οι φάσεις της επένδυσης

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η επένδυση θα χωριστεί σε δύο φάσεις, με την πρώτη να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολυκατάστημα, εστιατόρια και Σχολή Ελληνικής Μαγειρικής, ενώ στη β’ φάση θα χαραχθεί πρόγραμμα επέκτασης του franchise σε μητροπόλεις του κόσμου, όπως Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Τόκιο.  

Οι λόγοι της καθυστέρησης

Τον Νοέμβριο του 2019, η διοίκηση, ανακοίνωνε ότι το πρώτο Food Hall της Ελλάδας στη ανανεωμένη Στοά Αρσακείου θα άνοιγε τις πύλες του τον Ιούνιο του 2021, ωστόσο, οι διοικητικές αλλαγές στην Legendary Foods, που θα υλοποιήσει το έργο, αλλά και η έλευση του κορονοϊού με το υποχρεωτικό lockdown, είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις.  Πλέον όμως, οι συνθήκες έχουν «ωριμάσει» και το έργο, που ευνοείται και από την ανάπτυξη του τουρισμού, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας που θα υλοποιήσει το project, o νέος πολυχώρος προώθησης της μεσογειακής διατροφής, δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ανάλογους πολυχώρους που ήδη λειτουργούν στη Μεσόγειο.

Να σημειωθεί, ότι ο πολυχώρος προώθησης της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής θα εκτείνεται σε 11.000 τ.μ., ενώ υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν 500 άμεσες και 5.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις