Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνιδρυτής της Wolt: «Εξασφαλίσαμε νέα χρηματοδότηση 440 εκατ. ευρώ»

Συνιδρυτής της Wolt: «Εξασφαλίσαμε νέα χρηματοδότηση 440 εκατ. ευρώ»

Έχοντας ήδη ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες την ίδρυση της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας διανομής σε είδη παντοπωλείου, τώρα η Wolt, εξασφαλίζοντας νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 440 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται να εισέλθει σε νέους τομείς λιανικής, πέρα από τα εστιατόρια.

«Προχωρήσαμε με επιτυχία σε αυτόν τον νέο γύρο χρηματοδότησης για να ενισχύσουμε περαιτέρω τη χρηματοοικονομική μας θέση, ώστε να μπορούμε να σχεδιάσουμε μακροπρόθεσμα και να χτίσουμε ακόμη πιο ισχυρές θέσεις στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, ταυτόχρονα με την επέκτασή μας σε νέα τμήματα της λιανικής» αναφέρει ο Miki Kuusi Διευθύνων Σύμβουλος & συνιδρυτής της Wolt.

Σχολιάζοντας τον νέο γύρο χρηματοδότησης, ο ίδιος τονίζει ότι: «Λειτουργούμε σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό και καλά χρηματοδοτούμενο κλάδο, και αυτός ο γύρος μας επιτρέπει να έχουμε μια μακροπρόθεσμη νοοτροπία όσον αφορά την ένταση των επενδύσεων μας σε νέα τμήματα λιανικής και διαφορετικές αγορές. Παρά την αναταραχή του 2020, παραμείναμε επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη, τριπλασιάζοντας τα προκαταρκτικά έσοδά μας για το έτος στα €285 εκατομμύρια έναντι καθαρής ζημίας €38 εκατομμυρίων για την ίδια περίοδο. Δεδομένου ότι μέσα σε δώδεκα μήνες έχουμε συγκεντρώσει €547.5 εκατομμύρια σε νέο κεφάλαιο, είμαστε σε ισχυρή θέση για επενδύσεις στους ανθρώπους, την τεχνολογία και τις αγορές μας, όταν σκεφτόμαστε τα επόμενα χρόνια».

Από το Ελσίνκι στις αγορές του κόσμου

Η εταιρεία τεχνολογίας Wolt με έδρα το Ελσίνκι της Φινλανδίας δραστηριοποιείται σε 23 χώρες και σε 129 πόλεις με συνεργάτες πάνω από 30.000 εστιατόρια. Ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2015 με συνεργάτες 10 εστιατόρια. Σε μόλις πέντε χρόνια, επεκτάθηκε σε 23 χώρες και 129 πόλεις. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η Wolt επέκτεινε τη δραστηριότητα της πέρα από τα εστιατόρια και τη διανομή φαγητού στον τομέα των ειδών παντοπωλείου και ευρύτερα στη λιανική: για παράδειγμα, είναι τώρα δυνατό ο καταναλωτής να αγοράσει τα πάντα, από καλλυντικά έως τροφές για κατοικίδια και φαρμακευτικά προϊόντα στην πλατφόρμα της.

Το επενδυτικό σχήμα

Το ICONIQ Growth οδήγησε τον γύρο της νέας χρηματοδότησης, ενώ οι Tiger Global, DST, KKR, Prosus, EQT Growth και Coatue εντάχθηκαν ως νέοι επενδυτές. Τα επενδυτικά κεφάλαια 83North, Highland Europe, Goldman Sachs Growth Equity, EQT Ventures και Vintage Investment Partners από τους υπάρχοντες επενδυτές της Wolt συμμετείχαν επίσης στον γύρο. Ο νέος γύρος φέρνει το συνολικό ποσό χρηματοδότησης που έχει αντλήσει η Wolt σε €707 εκατομμύρια.

Να σημειωθεί, ότι η ανακοίνωση της νέας χρηματοδότησης έρχεται μετά την ταχεία επέκταση της Wolt στους τομείς των παντοπωλείων και των ευρύτερων λιανικών πωλήσεων κατά τη διάρκεια του 2020, καθώς η Wolt συνεργάζεται ήδη με περισσότερα από 1500 καταστήματα λιανικής σε διαφορετικές αγορές.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις