Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Τιτάν: Δυνατό ξεκίνημα το 2023 με πωλήσεις 588 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 29,3% – Θετικές προοπτικές

Τιτάν: Δυνατό ξεκίνημα το 2023 με πωλήσεις 588 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 29,3% – Θετικές προοπτικές

Ισχυρή αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο 2023 η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν, καθώς χάρη στην αυξημένη ζήτηση στις περισσότερες κύριες αγορές του ομίλου, στις ήπιες καιρικές συνθήκες και στα καλύτερα επίπεδα τιμών οι πωλήσεις ανήλθαν σε €588,1 εκ., αυξημένες κατά 29,3%,

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €107,1 εκ. καταγράφοντας άνοδο 131% έναντι ενός χαμηλού πρώτου τριμήνου του 2022. Τα περιθώρια κέρδους διευρύνθηκαν χάρη στις αυξημένες πωλήσεις, στη μείωση κόστους, στα οφέλη των επενδύσεων στα εργοστάσια, στη βελτίωση του ενεργειακού μείγματος με την αυξημένη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και στις ευνοϊκότερες τιμές ενέργειας.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα επενδύσεων, το εξεταζόμενο διάστημα υπήρξε συνεχής μείωση των ειδικών καθαρών εκπομπών CO2 και περαιτέρω πρόοδος στην ψηφιοποίηση της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Για την επόμενη μέρα, προβλέπεται διατήρηση των θετικών προοπτικών, χάρη στα ενισχυμένα επίπεδα ζήτησης, στις ενισχυμένες τιμές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και στις βελτιωμένες επιδόσεις, καθώς ολοκληρώνονται οι περισσότερες επενδύσεις.

Οι αγορές δραστηριοποίησης

Όσον αφορά τις αγορές που δραστηριοποιείται η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν, στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε υψηλή ζήτηση και καλά επίπεδα τιμών, στην Ελλάδα συνέχισαν να καταγράφονται αυξημένες πωλήσεις, ενώ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη διατηρήθηκαν οι υπάρχουσες τάσεις σταθερότητας στις κατά τόπους αγορές.  Στην Τουρκία, η ζήτηση ανέκαμψε αλλά μειώθηκε στην Αίγυπτο.

Οι όγκοι των πωλήσεων αυξήθηκαν σε όλες τις κύριες κατηγορίες προϊόντων, με τις πωλήσεις τσιμέντου να αυξάνονται κατά 2%, αντικατοπτρίζοντας τις ισχυρές αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, οι οποίες ωφελήθηκαν από τις ισχυρές θέσεις του ομίλου στις αγορές και τις ήπιες καιρικές συνθήκες.  Οι πωλήσεις των αδρανών υλικών και του έτοιμου σκυροδέματος αυξήθηκαν επίσης, κατά 8% και 7% αντίστοιχα.

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις