Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Το Athens Heart Mall κλείνει και γίνεται συγκρότημα γραφείων

Το Athens Heart Mall κλείνει και γίνεται συγκρότημα γραφείων

Αλλάζει χρήση το εμπορικό κέντρο Athens Heart Mall. Τα σχέδια της Premia Properties για γραφειακούς χώρους.

Δεκαπέντε χρόνια αφότου πρωτολειτούργησε ως εμπορικό κέντρο, τώρα το Athens Heart Mall της οδού Πειραιώς, ετοιμάζεται να γυρίσει «σελίδα», μετά την απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας  Premia Properties να το μετατρέψει σε γραφειακό συγκρότημα. 

Αυτές τις ημέρες παρατηρείται κινητικότητα, καθώς οι μισθωτές των καταστημάτων ετοιμάζονται να αποχωρήσουν.

Διανύοντας μια δύσκολη πορεία με αρκετά εμπόδια, με το μεγαλύτερο απ’ αυτά να αποτελεί το μεγάλο τραπεζικό χρέος των 55 εκατ. ευρώ, η πιο πρόσφατη σημαντική εξέλιξη για το Athens Heart πραγματοποιήθηκε το προς το τέλος του 2022, όταν το ακίνητο περιήλθε στην ιδιοκτησία της Premia Properties, από την Εθνική Τράπεζα.

Στα χρόνια της κρίσης

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι το ακίνητο δημιουργήθηκε το 2008 από την Pasal Development, εταιρεία της οικογένειας Θεοδωρίδη, βασικών μετόχων της εταιρείας Sato.  

Οι προσπάθειες να προσελκύσει τους καταναλωτές έγιναν την περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Σε συνδυασμό με τη μείωση της αξίας των ακινήτων και των μισθωμάτων, το εμπορικό ακίνητο βίωσε έντονα τις επιπτώσεις της κρίσης.

Έτσι, το 2018, η Pasal υπέβαλε αίτηση εξυγίανσης βάσει του πτωχευτικού κώδικα, η οποία εγκρίθηκε το 2019. Από τη διαδικασία εξαιρέθηκε το εμπορικό κέντρο Athens Heart.

Ακολούθησε η αλλαγή της επωνυμίας της Pasal σε Premia, με παράλληλη είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο νέων μετόχων, με σημαντικότερη την Sterner Stenhus Greece, όπου βασικός μέτοχος είναι ο Ελληνοσουηδός επιχειρηματίας Ηλίας Γεωργιάδης. 

Η εταιρεία λειτουργεί ως Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία κι από τότε επενδύσει σε διάφορα ακίνητα, μεταξύ των οποίων και στα ακίνητα της Μπουτάρη.

Όσον αφορά το Athens Heart, η συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια του ανέρχεται στα 18.471 τ.μ. κι αναπτύσσεται σε οικόπεδο 10,6 στρεμμάτων.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις