Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Τουρισμός και εκπαίδευση ενώνουν τις δυνάμεις τους – Ποια ξενοδοχεία κάνουν συνεργασίες

Τουρισμός και εκπαίδευση ενώνουν τις δυνάμεις τους – Ποια ξενοδοχεία κάνουν συνεργασίες

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει όλο και περισσότερο το μοντέλο συνεργασιών ανάμεσα σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους και εκπαιδευτικά κέντρα, με σκοπό την αύξηση καταρτισμένων επαγγελματιών στον κλάδο της φιλοξενίας, που αναπτύσσεται ραγδαία στη χώρα μας.

Για τους μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, το θέμα της εκπαίδευσης προσωπικού είναι μονόδρομος. Σ’ αυτό το πλαίσιο, κόντρα στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού – που όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, αρχές του χρόνου έφθανε σε 61.000 «ακάλυπτες» θέσεις εργασίας – κάποιοι επιλέγουν να επενδύσουν απευθείας στη δημιουργία εκπαιδευτικών κέντρων.  Το σημαντικό είναι ότι, οι ξενοδοχειακοί όμιλοι αντιλαμβάνονται ότι ο εργαζόμενος στον τουρισμό και τη φιλοξενία είναι η βιτρίνα όχι μόνο της εταιρείας για την οποία εργάζονται, αλλά και η εικόνα της χώρας μας σε όλο τον κόσμο.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο ξενοδοχειακός όμιλος HotelBrain Group ίδρυσε από τις αρχές του 2023 την πρότυπη ακαδημία HotelBrain Academy, πρόσφατα ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani/Ikos ανακοίνωσε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό όμιλο ΑΚΜΗ, ενώ τη συνεργασία τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν τη διοίκηση τουριστικών επαγγελμάτων ανακοίνωσαν από κοινού το IST College και τα Ella Resorts.  Στα πλεονεκτήματα των συνεργειών αποτελεί η άμεση αποκατάσταση όσων εκπαιδεύονται σε στοχευμένα τουριστικά προγράμματα.

Αξίζει, δε να σημειωθεί, ότι οι ιδιωτικές αυτές πρωτοβουλίες έρχονται να προστεθούν στα εκπαιδευτικά προγράμματα των κρατικών πανεπιστημίων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, στα οποία απευθύνονται όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες αναζητώντας άτομα που θα στελεχώσουν τις εταιρείες τους.

Στρατηγική συνεργασία IST College και Ella Resorts

Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση αφορά τη συνεργασία που σύναψαν το IST College και τα Ella Resorts, με έμφαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα Διοίκησης Τουριστικών Επαγγελμάτων, με στόχο την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης με άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες και στελέχη στο κλάδο του τουρισμού.

Όπως ανακοίνωσαν, οι δύο πλευρές η συνεργασία τους έχει άμεση εφαρμογή από το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024 και περιλαμβάνει τρεις υποτροφίες πλήρους φοίτησης, για το τριετές προπτυχιακό πρόγραμμα (Bachelors) «BA (Hons) International Tourism & Hospitality» το οποίο προσφέρεται από το IST College στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Wrexham Glyndwr University, το βρετανικό Πανεπιστήμιο που κατέχει τη «Νο1» θέση στην ικανοποίηση των φοιτητών της Αγγλίας και της Ουαλίας (Τhe Complete University Guide 2023). Παράλληλα, μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας, οι συμμετέχοντες στα προπτυχιακά καθώς και μεταπτυχιακά προγράμματα, θα έχουν την δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης με την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών τους, μέσω έμμισθης πρακτικής εξάσκησης από το πρώτο κιόλας εξάμηνο φοίτησης.

Επίσης θα δίνεται η ευκαιρία σε επαγγελματίες του τουρισμού που ήδη στελεχώνουν τα Ella Resorts να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις, συμμετέχοντας σε σύγχρονα επιμορφωτικά προγράμματα (Diplomas/Certificates) σχετικά με το αντικείμενο τους.

Hotel Brain και Sani/IKOS

Από την πλευρά της, ο όμιλος HotelBrain Group, που συνεργάζεται με περισσότερα από 100 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δημιούργησε από τις αρχές του χρόνου τη HotelBrain Academy με δύο προγράμματα σπουδών, το Rooms Divisions Fundamentals και το Food and Beverage Management Fundamentals.  Τα εν λόγω προγράμματα συνοδεύονται με την εγγύηση της εταιρείας προς τους σπουδαστές για εργασία στο δίκτυο των ξενοδοχείων της.

Επίσης, τις προηγούμενες μέρες, ο όμιλος Sani/Ikos, ανακοίνωσε ότι ενώνει τις δυνάμεις του με τον οργανισμό ΙΕΚ ΑΚΜΗ, δημιουργώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα HOSPITALITY FORWARD, για σπουδές που αφορούν στις ειδικότητες του Ειδικού Μαγειρικής Τέχνης (Σεφ) και του Στελέχους Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας εργασία στα θέρετρα του ομίλου. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις