Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βίκος: H επένδυση της οικογένειας Σεπετά στην Cola, έχει «γεύση» πολυεθνικής

Βίκος
Φωτογραφία από: YouTube

Το λανσάρισμα της ελληνικής Cola zero με φυσικό μεταλλικό νερό από τα βουνά της Ηπείρου ανακοίνωσε μετά από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης η βιομηχανία αναψυκτικών Βίκος.

Με την νέα αυτή επενδυτική κίνηση ανταγωνίζεται ομοειδείς της πολυεθνικές εταιρείες και στοχεύει στην ενίσχυση της θέσης της στην αγορά cola, αλλά και στην δυναμικά ανερχόμενη κατηγορία αναψυκτικών χωρίς θερμίδες, καθώς εκτιμάται ότι 1 στους 3 καταναλωτές αναψυκτικών cola επιλέγει χωρίς ζάχαρη.

Με… παρελθόν

Με αφορμή την «είσοδο» της Βίκος Cola zero στην αγορά των σούπερ μάρκετ, ο κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ ανακοίνωσε ότι αποτελεί την πρώτη ελληνική cola χωρίς ζάχαρη, μια αγορά η οποία κερδίζει συνεχώς «έδαφος».

Είχε προηγηθεί το 2016 η cola με στέβια, η οποία ακολουθεί επίσης ανοδική πορεία, καθώς από τότε που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά, η ζήτησή της έχει αυξηθεί κατά 57%. Η Βίκος θα διατηρήσει και την cola με στέβια στο χαρτοφυλάκιό της, καθώς υπάρχουν πιστοί καταναλωτές, ανάμεσά τους και διαβητικοί, οι οποίοι στη χώρα μας ανέρχονται σε 1,2 εκατομμύρια.

Αντίστοιχα, ανοδική είναι και η πορεία του μεριδίου που κατέχει η Βίκος στην κατηγορία cola, καθώς από το 2016 έως και το 2020 κατέχει το 4,2%, ποσοστό που όπως δήλωσε ο κ. Σεπετάς θεωρείται μεγάλη επιτυχία λόγω του έντονου ανταγωνισμού και των ιδιαίτερων συνθηκών της οικονομίας. “Τρέχουμε με τριψήφιο αριθμό ανάπτυξης και σκοπεύουμε να το διογκώσουμε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε επενδύσεις και να προσφέρουμε στην τοπική οικονομία και στο ελληνικό ΑΕΠ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ειπώθηκε, η Βίκος Cola Zero θα είναι πιο οικονομική στο ράφι κατά 20% έναντι του leader της αγοράς, ενώ η εταιρεία τηρεί την ίδια τιμή και για τα τρία είδη cola που παράγει.

Σημειώνεται πως η Βίκος ολοκλήρωσε επενδυτικό πλάνο 25 εκατ. ευρώ που αφορά την επέκταση μονάδας εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στο Καλπάκι Ιωαννίνων, επέκταση μονάδας εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού και επιτραπέζιου νερού στο Πέραμα Ιωαννίνων και επέκταση δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής προπλάσματος πλαστικών φιαλών PET και PE στη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις