Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Βιομηχανία: Λουκέτα στα 2 εργοστάσια της βάζει η Sonoco Hellas

Βιομηχανία: Λουκέτα στα 2 εργοστάσια της βάζει η Sonoco Hellas

Κλείνει τα δύο εργοστάσια της στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Κιλκίς) η χαρτοποιία Sonoco Hellas ΑΕ, η οποία αποτελεί θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Sonoco Products Co.

Την είδηση αυτή έλαβαν οι εργαζόμενοι των δύο εργοστασίων της Sonoco Hellas (Θεσσαλονίκη, Κιλκίς) προχθές (26.03.24)

Ο λόγος για τα δύο εργοστάσια της χαρτοποιίας Sonoco Ελλάς Α.Ε., θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού στον κλάδο της συσκευασίας Sonoco Products Co., με έδρα στο Hartsville της Νότιας Καρολίνας.

Σύμφωνα με το προφίλ της εταιρείας, η Sonoce 70 διαθέτει ευρωπαϊκές δραστηριότητές μας σε 18 χώρες και παράγει συσκευασίες για μια ποικιλία βιομηχανιών και πολλές από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες παγκοσμίως, εξυπηρετώντας πελάτες σε 85 χώρες.

Η Conitex Sonoco Ελλάς δραστηριοποιείται στον χώρο της χάρτινης συσκευασίας από το 1976 ως ΕΒΙΕΝ Α.Ε., ενώ το 1998 εξαγοράστηκε από την Conitex Sonoco η οποία εδώ και 25 χρόνια παρέχει απαράμιλλη ποιότητα και υπηρεσίες  στο χώρο του χαρτιού και της χάρτινης συσκευασίας με εργοστάσια παραγωγής στις ΗΠΑ, Μεξικό, Ινδία, Ινδονησία, Κίνα, Ταιβάν, Ισπανία, και Ελλάδα.

Από το 2007 η Conitex Sonoco επέκτεινε τις δραστηριότητες μπαίνοντας στο χώρο της εύκαμπτης συσκευασίας.

Το 2012 προχώρησε στην εξαγορά της Αμερικανικής BULK SAK International, στοχεύοντας σε εξειδικευμένα big bags για προϊόντα υψηλών απαιτήσεων όπως φάρμακα, τρόφιμα και χημικά, και συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στον τομέα της εύκαμπτης συσκευασίας με στόχο την παγκόσμια αγορά, έχοντας την δυνατότητα να προμηθεύει εγχώριους και διεθνείς πελάτες μέσω του δικτύου πωλήσεων της στην Ευρώπη, Η.Π.Α. και Ασία.

Από τα τέλη του 2016 η Conitex Sonoco Ελλάς παράγει χάρτινες γωνίες συσκευασίας για προστασία των εμπορευμάτων κατά την μεταφορά.

 

 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις