Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Χ. Μπρουμίδης, Vodafone: Ιδρύεται εταιρεία με οπτικές ίνες – Η νέα στρατηγική

Χ. Μπρουμίδης, Vodafone: Ιδρύεται εταιρεία με οπτικές ίνες – Η νέα στρατηγική

Την ίδρυση νέας εταιρείας για οπτικές ίνες ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος κ. Χάρης Μπρουμίδης, καθώς όπως είπε, με την απόφαση αυτή, ο όμιλος αποκτά μεγαλύτερη ευελιξία αλλά και τη δυνατότητα να διεκδικήσει κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η απόφαση της Vodafone να ιδρύσει αυτόνομη εταιρεία για τις οπτικές ίνες, συνδέεται με το στόχο της να συνδέσει 850.000 σπίτια και επιχειρήσεις με δίκτυα FTTH μέσα στα επόμενα χρόνια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα, Βέροια και Κοζάνη.

Εν τω μεταξύ, η Vodafone έχει ήδη αναλάβει, αλλά βρίσκεται και στη διαδικασία ανάληψης νέων έργων στον τομέα οπτικών ινών, με ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων αξίας 100 εκατ. ευρώ.

Τα σχέδια

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Μπρουμίδης, τόνισε ότι η ανάπτυξη του δικτύου 5G εξακολουθεί να αποτελεί βασική προτεραιότητα. Στόχος είναι το 2023 να υπάρξει 70% κάλυψη και 90% έως το τέλος του 2025. Παράλληλα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 θα «σβήσει» το 3G. Όπως είπε, η ζήτηση για data ακολουθεί ανοδική πορεία. Ήδη φέτος αυξήθηκε κατά 70% από τους συνδρομητές της Vodafone στην Ελλάδα κι αυτό προϋποθέτει νέες επενδύσεις.

Ερωτηθείς ο κ. Μπρουμίδης για το επενδυτικό πρόγραμμα των 600 εκατ. ευρώ, είπε ότι στόχος είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης. Όσον αφορά το κόστος λειτουργίας, τόνισε ότι, εξαιτίας των αυξήσεων σε ενέργεια και υλικά, θα αυξηθεί και το κόστος κατά 60 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος, δε στην πλατφόρμα περιεχομένου της Vodafone TV, ο ίδιος είπε αυτή τη στιγμή υπάρχουν 160.000 συνδρομητές, με μεγάλο αριθμό να έχει προσελκύσει και το Disney+. Στην παρούσα φάση γίνονται συζητήσεις για επέκταση της σύμβασης κατά δύο ακόμη χρόνια, ενώ διαπραγματεύσεις γίνονται και για το περιεχόμενο της Warner.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις