Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Άγριες Μέλισσες: οι δημιουργοί μιλούν για τον 3ο κύκλο, τα spoilers και τα σχέδιά τους!

Άγριες Μέλισσες: οι δημιουργοί μιλούν για τον 3ο κύκλο, τα spoilers και τα σχέδιά τους!

Σε μία δύσκολη εποχή για τη χώρα μας, της δικτατορίας, θα εξελιχθεί η ιστορία στον καινούργιο κύκλο της επιτυχημένης σειράς του ΑΝΤ1, στις «Άγριες Μέλισσες».

Πώς σκοπεύουν να «αγγίξουν» αυτήν τη μαύρη ιστορικά περίοδο οι δύο δημιουργοί της, η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης, αλλά και τι λένε για τα spoilers που ήδη έχουν πάρει «φωτιά» για τις εξελίξεις στις Άγριες Μέλισσες;

Τις απαντήσεις με πολλές ακόμα αποκαλύψεις δίνουν στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που μου παραχώρησαν για το περιοδικό ΤΗΛΕΡΑΜΑ που κυκλοφορεί και όπως μου είπαν θα γίνουν αναφορές σε αληθινά πρόσωπα και γεγονότα «στον βαθμό που το κάνουμε και τώρα. Ίσως λίγο συχνότερα, λόγω των έντονων πολιτικών εξελίξεων της εποχής εκείνης. Είναι ένα έργο μυθοπλασίας και θέλουμε να παραμείνει έτσι. Δηλαδή σε πρώτο πλάνο είναι οι ήρωές μας και όσα συμβαίνουν σε εκείνους προσωπικά. Όμως την περίοδο της δικτατορίας και ειδικά το πρώτο διάστημα, στο οποίο θα διαδραματίζεται ο τρίτος κύκλος, οι ζωές όλων είχαν επηρεαστεί, οπότε είναι αναπόφευκτο να δούμε τις συνέπειες της πολιτικής ανισορροπίας και στους Διαφανιώτες. Στο σημείο αυτό όμως θέλουμε να πούμε και κάτι ακόμα. Δεχτήκαμε αρκετά αρνητικά σχόλια από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη σειρά μια παρακρατική οργάνωση, οι Άβαντες, που είναι προϊόν φαντασίας, όχι υπαρκτή ομάδα.

Κάποιοι έγραψαν ότι δεν θέλουν να βλέπουν φασίστες, ότι δεν μας επιτρέπεται, δεν επιτρέπεται σε μια σειρά να ασχολείται με “οικεία κακά” και δεν θα έπρεπε να αγγίζουμε αυτά τα θέματα. Ήταν ίσως από τις πιο ανησυχητικές τοποθετήσεις που έχουμε διαβάσει. Οι περισσότερες χώρες μιλάνε μέσα από τη μυθοπλασία πολλές φορές για “οικεία κακά” και αυτό είναι κάτι που θαυμάζουμε σε ξένες παραγωγές. Το ότι εμείς στη χώρα αυτή δεν μπορούμε να το κάνουμε, “δεν επιτρέπεται” όπως θεωρούν κάποιοι, είναι τροφή για σκέψη προς όλους μας. Γιατί πράγματι υπάρχει ένας είδος “σιωπηλής λογοκρισίας” όταν πρόκειται να αναφερθείς σε σκοτεινά σημεία της Ιστορίας. Κανείς δεν σ’ το απαγορεύει ευθέως, αλλά όλοι νιώθουμε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να μην προσβάλλουμε κανέναν, να μην ανασύρονται επώδυνες μνήμες. Και αυτό είναι το λάθος. Πάντα με σεβασμό, πάντα με προσοχή, πρέπει να μπορούμε να μιλάμε και να αναφερόμαστε στα πάντα. Και να κοιτάμε και τα λάθη μας κατάματα».

Με τις «Άγριες μέλισσες» συνέβη κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, με τα σπόιλερ να παίρνουν φωτιά για καθημερινή σειρά. Σας ενοχλούσε αυτό ως δημιουργούς; Αλλά και πάλι θα πω ότι αυτό στη χώρα μας δεν έχει ξαναγίνει για καθημερινή σειρά, αποδεικνύοντας το πόσο μεγάλη ανταπόκριση έχει στον κόσμο.

«Η ανάγκη για σπόιλερ πράγματι αποτυπώνει την απήχηση που έχει η σειρά και αυτό μας κολακεύει κατά κάποιον τρόπο. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνεται με μέτρο και να μην καταστρέφει την έκπληξη που πρέπει να βιώνει ο θεατής παρακολουθώντας τη σειρά ανυποψίαστος. Καταλαβαίνουμε πως είναι μόδα που ενισχύθηκε με την έλευση των social media, αλλά για τους παλιούς να σας θυμίσουμε τι συνέβαινε στα χρόνια μας όταν κάποιος μάς αποκάλυπτε το τέλος μιας ταινίας που σκοπεύαμε να παρακολουθήσουμε… Έτρωγε τρελό κραξίδι (γέλιο)!»

Αλήθεια, θεωρείτε ότι κάποιος από τους ήρωες, τα «παιδιά» σας, έχει αδικηθεί από τον σχολιασμό στα social media, δεδομένου ότι όλοι είναι πολυδιάστατοι;

«Απ’ ό,τι είδαμε, όλοι έχουν “δοξαστεί” και όλοι έχουν περάσει διά πυρός και σιδήρου. Η Ασημίνα, η Δρόσω και ο Μελέτης συνήθως ήταν στο επίκεντρο, λόγω των προσωπικών τους ιστοριών. Αλλά ένας χαρακτήρας που είδαμε ότι “χτυπήθηκε” πολύ, όχι άδικα αλλά όχι και στον βαθμό που έγινε, ήταν ο Νικηφόρος. Δεν του συγχωρούσαν την απιστία και μετά δεν ενέκριναν τίποτε από όσα έκανε, ούτε καλά ούτε άσχημα. Το τελευταίο διάστημα μόνο είδαμε μια αλλαγή στο πώς αντιμετώπιζαν αυτόν τον ήρωα».

Ακόμα μία σειρά που φέρει τις υπογραφές σας, ο «Σιωπηλός δρόμος», προβάλλεται στο MEGA, αποσπώντας επίσης πολύ θετικές κριτικές, παρά τη «σκληρή» ιστορία του. Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα, που είναι πρωτόγνωρη για τη χώρα μας;

«Σε αυτή την περίπτωση η αρχική ιδέα προέκυψε πράγματι από ένα γεγονός που μας επηρέασε σημαντικά, καθώς ως νέοι γονείς πριν από μερικά χρόνια χάσαμε για λίγη ώρα τη μικρή μας κορούλα. Εκείνα τα πέντε λεπτά που την αναζητούσαμε μας φάνηκαν αιώνας και η αγωνία που ζήσαμε δεν περιγράφεται. Κάπως έτσι προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε αυτό το συναίσθημα σε μια ιστορία που έχει φυσικά και άλλες προεκτάσεις».

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης για το περιοδικό ΤΗΛΕΡΑΜΑ, η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης αποκαλύπτουν πολλά, ακόμα και για την καινούργια σειρά τους με τίτλο «Ντέρτι» που ήταν να βγει την επόμενη σεζόν από τον ΑΝΤ1 και αναβλήθηκε μέχρι να ολοκληρωθεί ο τρίτος κύκλος των Άγριων Μελισσών, αλλά και το τι παρακολουθούν οι ίδιοι στην τηλεόραση!

Η συνέχεια μίας πολύ ενδιαφέρουσας συνέντευξης με τους δύο σημαντικούς δημιουργούς… που ετοιμάζουν πολλά…! 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις