Site icon NewsIT

ΕΡΤ: Δεν λογοκρίναμε καμία εκπομπή

19.04.2021 | 17:36
ΕΡΤ: Δεν λογοκρίναμε καμία εκπομπή

Στο μάτι του κυκλώνα για μία ακόμα φορά η δημόσια τηλεόραση με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για κόψιμο εκπομπής που αφορούσε τη λογοκρισία σε social media.

Όλα ξεκίνησαν μετά από ανάρτηση της  δημοσιογράφου Μάχης Νικολάρα στον προσωπικό της λογαριασμό σε social media που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι είχε έτοιμο ρεπορτάζ με θέμα τη λογοκρισία στα social media, αλλά «ενημερώθηκα και επισήμως ότι το ρεπορτάζ μου δεν θα παίξει αν και ήταν πλέον έτοιμο και προγραμματισμένο για το επεισόδιο της εκπομπής «Ειδικές Αποστολές» που προβλήθηκε τη Δευτέρα 12/4. Γιατί κόπηκε ένα θέμα για τη λογοκρισία στα social media; Εξήγηση σοβαρή και τεκμηριωμένη δεν έλαβα αν και το ζήτησα πολλές φορές και γραπτώς και προφορικά.», καταλήγοντας πως «Περιμένω που λέτε εδώ και μια βδομάδα και ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το πότε θα παίξει το ρεπορτάζ για τη λογοκρισία στο Facebook και τα άλλα social media και τι αλλαγές θέλουν τέλος πάντων. Και έφτασα τόσο πάνω αναζητώντας απαντήσεις, που παραπάνω δεν έχει. Εις μάτην…! Οπότε είπα να το βγάλω από μέσα μου και να καθησυχάσω και εκείνους τους ευαίσθητους βουλευτές ότι δεν χρειάζεται να τρέχουν στη Βουλή για να ζητήσουν από την ΕΡΤ να ελέγχει το περιεχόμενο των εκπομπών. Το κάνει ήδη από μόνη της.»

Μετά λοιπόν την ανάρτηση της επί σειρά ετών δημοσιογράφου της ΕΡΤ και στο πλαίσιο του ρεπορτάζ επικοινώνησα με στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης, τα οποία υποστήριξαν πως δεν λογόκριναν την εκπομπή, αλλά το θέμα προς το παρόν «πάγωσε» για να διευρυνθεί, αναφέροντας όχι μόνο τα περιστατικά τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ αλλά και με άλλα που έχουν συμβεί και σε άλλες χώρες του πλανήτη, όπως στην Αμερική, για καταγραφή μεγαλύτερης «εικόνας».

Όσον αφορά μάλιστα ένα ακόμα «κομμένο» θέμα που αναφέρει η Μάχη Νικολάρα στην ανάρτησή της, πως «και στο προηγούμενο επεισόδιο κόπηκε την τελευταία στιγμή ρεπορτάζ για την αστυνομική βία» οι ίδιες «πηγές» από την ΕΡΤ υποστηρίζουν πως σύντομα θα υπάρξει εκπομπή για το συγκεκριμένο θέμα.

Οπότε λοιπόν δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε… αν θα δούμε τις συγκεκριμένες έρευνες… αλλά και αν ναι, τότε τι θα δούμε στις επίμαχες εκπομπές από τον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, αποδεικνύοντας έτσι αν υπάρχει πράγματι λογοκρισία… ή πλουραλισμός…!

Tags:

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version