Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η ΕΣΗΕΑ γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Η ΕΣΗΕΑ γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Μία σπάνια συλλογή προσωπογραφιών των ηρώων καθώς και απεικονίσεων αντιπροσωπευτικών στιγμών του Αγώνα δημοσιοποιεί η ΕΣΗΕΑ συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Με ανακοίνωσή τους τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού της Ιδρύματος, “σας καλούν να ανακαλύψετε ξανά τα πρόσωπα της Επανάστασης, μέσα από μια σπάνια συλλογή προσωπογραφιών των ηρώων καθώς και απεικονίσεων αντιπροσωπευτικών στιγμών του Αγώνα, που δημοσιεύθηκαν στη λαϊκή σατιρική εφημερίδα «Νέος Αριστοφάνης» (1882-1899).

Οι χαρακτηριστικές έγχρωμες λιθογραφίες, από τις πρώτες που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα, ήταν σχεδιασμένες από τον Π. Πηγαδιώτη, εκδότη του περιοδικού, και τυπωμένες από το διάσημο Ιταλό A. Grossi στη Μπολόνια της Ιταλίας.

Η παρουσίαση της συλλογής αυτής εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων που συντονίζει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών μετά την Επανάσταση του 1821.”

Το σχετικό βίντεο που αξίζει να παρακολουθήσετε είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες της ΕΣΗΕΑ (www.esiea.gr), του Μορφωτικού Ιδρύματος (www.morfotikoesiea.gr) και της Βιβλιοθήκης της ΕΣΗΕΑ (www.vivliothikiesiea.gr) καθώς και στο κανάλι της ΕΣΗΕΑ στο YouTube. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις