Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σήκωσαν λευκή σημαία

Σήκωσαν λευκή σημαία

Δύσκολη σεζόν με τους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς να δίνουν καθημερινά τη μάχη της τηλεθέασης, ενώ κάποιοι φαίνεται σαν να έχουν σηκώσει λευκή σημαία, αποφασίζοντας προφανώς ότι δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στο σκληρό ανταγωνισμό, αλλά δημιουργώντας έτσι φημολογία για πολλά… ανοιχτά ενδεχόμενα.

Αναμφισβήτητα στην περίπτωση της «λευκής σημαίας» είναι το OPEN που στο δεύτερο μισό της σεζόν εμφανίζεται ανήμπορο να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό με καινούργιες παραγωγές, αποφασίζοντας να γεμίσει το πρόγραμμα του prime time σε ξένες ταινίες. Ιδιαίτερα από τον καινούργιο χρόνο το κανάλι της Παιανίας δεν φαίνεται να κάνει σχέδια για την ενδυνάμωση του προγράμματός του, παραμένοντας… θεατής όσων συμβαίνουν στο τηλεοπτικό τοπίο… αλλά με ελάχιστους θεατές.

Σαφώς και η απόφαση να εντάξουν τη «Ράδιο Αρβύλα» στο πρόγραμμά τους αλλά και στη συγκεκριμένη ζώνη προβολής αποδείχτηκε πολύ σωστή στρατηγική, αλλά η εκπομπή καταφέρνει να φέρει τηλεθεατές στη συχνότητα του OPEN, όπου με τους τίτλους τέλους της… ανοίγουν το δρόμο στα άλλα κανάλια. Άλλωστε είναι εμφανές ότι μόνο με τη θεσσαλονικιώτικη παρέα αλλά και ορισμένες άλλες… ελάχιστες εκπομπές… όπως η πρωινή ψυχαγωγική με την Κατερίνα Καινούργιου, αλλά και την ενημερωτική εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη τα σαββατοκύριακα το κανάλι δεν μπορεί να «χτίσει»… σοβαρή σχέση με το τηλεοπτικό κοινό και να το κρατήσει στη συχνότητά του!

Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι αν και στα επιτελεία των άλλων τηλεοπτικών σταθμών ετοιμάζουν τις παραγωγές της επόμενης σεζόν, στο OPEN δεν έχουν ακόμα τίποτα σχεδιάσει, δημιουργώντας πάλι… καπνό για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού.

Βέβαια κύκλοι του OPEN υποστηρίζουν πως το κανάλι θα παραμείνει… ανοικτό και… κάποια στιγμή… κάποτε… θα γίνει και προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν… αλλά προς το παρόν η «λευκή σημαία» κυματίζει στο… πρόγραμμα του σταθμού… που ίσως –βέβαια!- και να κοστίζει λιγότερο από αρκετές κακές επιλογές του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος…!

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις