Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεθέαση Απριλίου: Άλλοι γιορτάζουν κι άλλοι κουράζουν!

Τηλεθέαση Απριλίου: Άλλοι γιορτάζουν κι άλλοι κουράζουν!
Φωτογραφία αρχείου

Η κούρσα είναι δύσκολη και κάποιοι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς δίνουν μάχη για το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα, ενώ κάποιοι φαίνεται ότι έχουν… κοπεί από τις επιλογές πολλών τηλεθεατών και πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους αν δεν θέλουν να δουν κι άλλους να πηγαίνουν προς την έξοδο.

Ενώ λοιπόν πέρασε η εορταστική περίοδος και έχουμε μπει επίσημα στην άνοιξη, κάποιοι γιόρτασαν και κάποιοι άλλοι σημειώνουν… χειμωνιάτικες τηλεθεάσεις. Πάμε λοιπόν να δούμε τις επιδόσεις των τηλεοπτικών σταθμών τον Απρίλιο, όπως καταγράφηκαν από τη Nielsen, αλλά και να τις συγκρίνουμε με τον προηγούμενο μήνα, τον Μάρτιο, τόσο στο γενικό σύνολο, όσο και στο δυναμικό κοινό.

Όπως βλέπουμε λοιπόν στην πρώτη στήλη του παρακάτω πίνακα, στην κορυφή του γενικού συνόλου βρέθηκε ξανά το MEGA έχοντας μάλιστα αυξήσει τα ποσοστά του, ενώ ακολούθησε πάλι ο ΣΚΑΪ, έχοντας σημειώσει επίσης μικρή αύξηση των ποσοστών του. Και στις τρεις επόμενες θέσεις όμως, υπήρξε η ίδια σειρά κατάταξης με τον Μάρτιο με τον ALPHA στην τρίτη θέση, τον ΑΝΤ1 να ακολουθεί και στην πέμπτη θέση να τερματίζει το STAR έχοντας χάσει μέρος των δυνάμεών του. Ωστόσο στην επόμενη θέση βρέθηκε η ΕΡΤ1 που κέρδισε ελάχιστους τηλεθεατές, ενώ αντίθετα το ΟΡΕΝ είδε να φεύγουν πολλοί τηλεθεατές από τη συχνότητά του, καταλήγοντας στην έβδομη θέση. Τουλάχιστον ο σταθμός της Παιανίας δεν φαίνεται… τουλάχιστον προς το παρόν… να απειλείται από τα άλλα δύο κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης, την ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3, που εξακολουθούν να σημειώνουν… χειμωνιάτικες τηλεθεάσεις.

Ωστόσο, στο δυναμικό κοινό υπάρχει αλλαγή στην κορυφή της κατάταξης του Απριλίου σε σχέση με αυτή του Μαρτίου, αφού το MEGA ήταν η επιλογή των περισσότερων τηλεθεατών και ηλικίας 18-54 ετών, εκθρονίζοντας έτσι το STAR. Από εκεί και κάτω η κατάταξη είναι η ίδια με τον προηγούμενο μήνα, με τον ALPHA στην τρίτη θέση, τον ΣΚΑΪ στην τέταρτη, τον ΑΝΤ1 στην πέμπτη, ενώ το ΟΡΕΝ παρέμεινε στην έκτη θέση, αφού τα κανάλια της ΕΡΤ συνεχίζουν να μην κερδίζουν πολλούς τηλεθεατές του συγκεκριμένου ηλικιακού κοινού.

Στον παρακάτω πίνακα λοιπόν μπορείτε να δείτε την κατάταξη του Απριλίου στο γενικό σύνολο όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Nielsen, ενώ εντός παρένθεσης αναφέρονται οι αντίστοιχοι μέσοι όροι τους τον Μάρτιο και στη δεύτερη στήλη καταγράφονται οι μέσοι όροι τους στο δυναμικό κοινό για τις ίδιες χρονικές περιόδους.

Αν και βρισκόμαστε λοιπόν στον προτελευταίο μήνα της φετινής σεζόν διακρίνεται εμφανώς η σκληρή μάχη που συνεχίζουν να δίνουν κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί, ενώ κάποιοι άλλοι φαίνεται να έχουν κουραστεί… ή μάλλον, κουράσει τους τηλεθεατές με τις επιλογές τους και να έχουν φύγει από τις συχνότητές τους. Κάτι που πρέπει να το λάβουν υπόψη τους για το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν που προβλέπεται ότι θα πέσει περισσότερο… κλάμα…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις