Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Επόμενος σταθμός, Ντιντιέ Ντεσάν! Αλλάζει το μετρό για τους πρωταθλητές κόσμου [pics]

Επόμενος σταθμός, Ντιντιέ Ντεσάν! Αλλάζει το μετρό για τους πρωταθλητές κόσμου [pics]
ΦΩΤΟ Reuters

Οι Γάλλοι περιμένουν το απόγευμα της Δευτέρας (16.07.2018) την άφιξη της εθνικής τους ομάδας, προκειμένου να γιορτάσουν όλοι μαζί την κατάκτηση του Μουντιάλ 2018. Ήδη, όμως, έχουν αρχίσει να τιμούν τους “τρικολόρ”, δίνοντας τα ονόματα τους σε σταθμούς του μετρό.

Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, θα “δανείσει” το όνομά του σε σταθμό του μετρό του Παρισιού. Ένας άλλος σταθμός του υπόγειου σιδηρόδρομου της γαλλικής πρωτεύουσας που έχει το όνομα του μεγάλου ποιητή και δραματουργού, Βίκτορ Ουγκό, θα πάρει το όνομα του πορτιέρε των “τρικολόρ”, Ούγκο Γιορίς.

Την ίδια ώρα, ο σταθμός Μπερσί θα μετονομαστεί σε “Bercy les Bleus” (όπου “Les Bleus” αποκαλούν την Εθνική Ποδοσφαίρου της Γαλλίας), ενώ ο σταθμός Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ θα αλλάξει σε “On a 2 Étoiles”, αντικαθιστώντας τον αείμνηστο ηγέτη με το σύνθημα “Έχουμε δύο αστέρια”.

https://twitter.com/GroupeRATP/status/1018712409144463360

Συνολικά, η υπηρεσία μεταφορών της γαλλικής πρωτεύουσας (RATP) ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει έξι σταθμούς του μετρό προς τιμήν των πρωταθλητών κόσμου, χωρίς να αναφέρει αν αυτό θα είναι μόνιμο.

Κάτι ανάλογο όμως θα συμβεί για 48 ώρες τον σταθμό του Southgate του λονδρέζικου μετρό. Όπως ανακοίνωσε η Transport for London (TfL) η συγκεκριμένη στάση θα έχει μέχρι την Τρίτη (17.07.2018) το όνομα του προπονητή της εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Mundial Τελευταίες ειδήσεις