Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Αγγλικός “βρυχηθμός” για την κούπα! Στην 4άδα τα “τρία λιοντάρια” [vids, pics]

Μουντιάλ 2018: Αγγλικός “βρυχηθμός” για την κούπα! Στην 4άδα τα “τρία λιοντάρια” [vids, pics]
ΦΩΤΟ Reuters

Η Αγγλία πήρε τη σπουδαία πρόκριση κόντρα στη Σουηδία, επικρατώντας με 2-0 στο ματς, χάρη σε δύο γκολ των Μαγκουάιρ και Ντέλε Άλι με κεφαλιές, αλλά και στον εκπληκτικό Πίκφορντ που “έπιανε” τα πάντα στην άμυνα για να “στείλει” την ομάδα του στην 4άδα του Μουντιάλ 2018.

It’s coming home! Την κατάκτηση του Μουντιάλ 2018 “ονειρεύονται” πλέον όλοι στην Αγγλία, αφού τα “τρία λιοντάρια” βρίσκονται ήδη στους “4” μετά τη νίκη με 2-0 επί της Σουηδίας και την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα από το newsit.gr

Σε ένα κακό πρώτο μέρος, οι Άγγλοι βρήκαν το γκολ από κόρνερ του Γιανγκ και κεφαλιά του Μαγκουάιρ, για να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ντέλε Άλι από εξαιρετικό γύρισμα του Λίνγκαρντ. Στην άμυνα δε, ο Πίκφορντ “καθάριζε” τα πάντα, νικώντας σε διαδοχικές φάσεις τον Μπεργκ, αλλά και τον Κλάεσεν και έτσι η Αγγλία περιμένει πλέον την Κροατία ή τη Ρωσία στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν αγχωμένες στο ματς, κάνοντας πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, με μόνες ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα, ένα μακρινό σουτ του Κλάεσεν για τη Σουηδία και ένα κακό τελείωμα του Κέιν από καλή θέση στο 19ο λεπτό του αγώνα.

https://twitter.com/Zannoubia1987/status/1015602850217582592

Στο πρώτο κόρνερ του αγώνα όμως, η Αγγλία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γιανγκ εκτέλεσε άψογα και ο Μαγκουάιρ νίκησε τους Σουηδούς αμυντικούς και τον Όλσεν για να “γράψει” το 0-1 με κεφαλιά στο 30ο λεπτό του παιχνιδιού.

Η Σουηδία προσπάθησε να αντιδράσει όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να δώσει ελεύθερους χώρους στην Αγγλία, η οποία θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όμως ο Στέρλινγκ νικήθηκε δύο φορές σε τετ-α-τετ από τον Όλσεν στην αντεπίθεση, με το πρώτο πάντως να έχει σφυριχθεί και οφσάιντ.

https://twitter.com/Futbol_Matrix/status/1015607827954585600

Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 0-1 για τα “τρία λιοντάρια”, τα οποία σε ένα κακό ποιοτικά 45λεπτο, βρήκαν το γκολ που έψαχναν και πήραν προβάδισμα πρόκρισης.

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1015610050126237696

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σουηδία θα μπορούσε πάντως να ισοφαρίσει κατευθείαν τον αγώνα, όμως ο Πίκφορντ έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση και απέκρουσε με τρομερή “εκτίναξη” την καρφωτή κεφαλιά του Μπεργκ από καλή θέση, μόλις στο 47ο λεπτό.

https://twitter.com/Futbol_Matrix/status/1015612545812647936

Στην αμέσως επόμενη φάση μάλιστα, είδε τους συμπαίκτες του να “κεφαλαιοποιούν” τη δική του απόκρουση, πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ. Ο Λίνγκαρντ έκανε εκπληκτικό γέμισμα μέσα στην περιοχή των Σουηδών και ο Ντέλε Άλι από πλεονεκτική θέση, έκανε με κεφαλιά το 0-2 για την ομάδα του.


Το δεύτερο γκολ των Άγγλων καθάρισε ουσιαστικά το ματς, αφού παρά τις προσπάθειες των Σουηδών για ένα γκολ, ο Πίκφορντ ήταν “παρών” για να μην αφήσει τους Σκανδιναβούς να ξανά μπουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Τόσο στο 62ο λεπτό και το πλασέ του Κλάεσεν από κοντά, όσο και στο 67ο λεπτό στο γυριστό σουτ του Μπεργκ, ο Άγγλος κίπερ είπε “όχι” με θεαματικές αποκρούσεις στους αντιπάλους του, αποτρέποντας στη Σουηδία να μπει ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

https://twitter.com/cnnsport/status/1015619081138040832

Έτσι, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Αγγλία να κρατάει στη συνέχεια εύκολα, τη μεγάλη νίκη με 2-0 και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα “τρία λιοντάρια” βρίσκονται πλέον στην 4άδα του Μουντιάλ της Ρωσίας και οι Άγγλοι “ονειρεύονται” πια την κούπα, που θα είναι μόλις η δεύτερη στην ιστορία της ομάδας σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά το ιστορικό 1966. Στην επόμενη φάση μάλιστα, η Αγγλία θα αντιμετωπίσει το νικητή του Κροατία – Ρωσία, με το “δρόμο” για τον τελικό να είναι πιο… ανοιχτός από ποτέ.

Οι συνθέσεις στο Σουηδία – Αγγλία

Σουηδία: Όλσεν, Κραφτ (85’ Γιάνσον), Γκράνκβιστ, Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Κλάεσον, Φόρσμπεργκ (65’ Όλσον), Τοϊβόνεν (65’ Γκουιντέτι), Μπεργκ

Αγγλία: Πίκφορντ, Τρίπιερ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γιανγκ, Χέντερσον (85’ Ντάιερ), Ντέλε Άλι (77’ Ντελφ), Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ (91’ Ράσφορντ), Κέιν

Mundial Τελευταίες ειδήσεις