Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: “Ανοιχτός” όμιλος! Βρήκε… στον Σμάιχελ η Αυστραλία

Δανία - Αυστραλία
ΦΩΤΟ Reuters

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας. Η Αυστραλία ήταν καλύτερη της Δανίας, αλλά ο Σμάιχελ κατάφερε με τις αποκρούσεις του να δώσει στην ομάδα του το βαθμό (1-1). Σε περίπτωση που η Γαλλία δεν καταφέρει να κερδίσει το Περού, τότε η τελευταία “στροφή” σε αυτό το γκρουπ θα είναι… καυτή.

Δανία και Αυστραλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη «Σαμάρα Αρένα», στο πλαίσιο του 3ου ομίλου του Μουντιάλ 2018. Οι Σκανδιναβοί, οι οποίοι έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς και χρειάζονται μία ισοπαλία απέναντι στη Γαλλία για να περάσουν, προηγήθηκαν στο 7ο λεπτό με τον Ερικσεν, αλλά οι «socceroos» ισοφάρισαν στο 38΄ με πέναλτι του Γέντινακ και έμειναν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης, υπό την προϋπόθεση ότι θα νικήσουν την τελευταία αγωνιστική το Περού.

Το παιχνίδι…

Η Δανία εμφανίστηκε πιο επιθετική στα πρώτα λεπτά του ματς, αφού η πίεση που άσκησε στη μεσαία γραμμή της έδωσε το… πάνω χέρι. Οι δυο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή πριν τη συμπλήρωση του πεντάλεπτου, από “στημένη” φάση, αλλά στο 7′ οι παίκτες του Άγκε Χαρέιντε έφτασαν στο 1-0. Μετά από ωραία πάσα του Γιόργκενσεν, ο Έριξεν έπιασε ένα δυνατό σουτ λίγο μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή και νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το 1-0

Οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, με την κεφαλιά του Γιόργκενσεν (24′) να καταλήγει άουτ. Η Αυστραλία όμως έγινε πιο επιθετική στη συνέχεια και έφτασε στην ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λέκι έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε σε χέρι αντιπάλου. Ο διαιτητής… ζήτησε τη βοήθεια του VAR και έδωσε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γέντινακ (1-1).

Το δεύτερο μέρος είχε πολύ καλό ρυθμό, με την Αυστραλία να κερδίζει μέτρα προς την περιοχή του Σμάιχελ. Η Δανία απ’ την μεριά της όποτε έβγαινε στην αντεπίθεση ήταν… κίνδυνος θάνατος. Στο 68′ τα “καγκουρό” είδαν τον Ντάλσγκααρντ να διώχνει προ του Κρούζε, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα εξουδετερωμένο, ενώ στο 71′ η σουτάρα του Μόι πέρασε μόλις άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ράιαν είδε το φαλτσαριστό σουτ του Σίστο να περνάει λίγο δίπλα απ’ την εστία του. Ο Σμάιχελ συνέχισε να μπλοκάρει κάθε κίνδυνο προς την εστία του. Στο 88′ μάλιστα έβγαλε δυο πολύ καλά σουτ, δίνοντας έτσι στη Δανία τον βαθμό.

 

Mundial Τελευταίες ειδήσεις