Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: “Φωτιά” στον όμιλο της Αργεντινής έβαλε η Νιγηρία! Ο Μούσα “εκτέλεσε” την Ισλανδία [vids]

Μουντιάλ 2018: “Φωτιά” στον όμιλο της Αργεντινής έβαλε η Νιγηρία! Ο Μούσα “εκτέλεσε” την Ισλανδία [vids]
ΦΩΤΟ Reuters

Πανικός στον τέταρτο όμιλο του Μουντιάλ 2018! Η Νιγηρία, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μούσα, επικράτησε της Ισλανδίας με 2-0 και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης. “Ανάσα” και για την Αργεντινή, η οποία βολεύτηκε… με τη νίκη των Αφρικανών.

Ο Μούσα “ντύθηκε” Μέσι κι έβαλε… φωτιά στον τέταρτο όμιλο. Ο Αφρικανός φορ πέτυχε δύο γκολάρες, χαρίζοντας τη νίκη (2-0) στη Νιγηρία στο παιχνίδι με την Ισλανδία.

Οι Νιγηριανοί ανέβηκαν στη δεύτερη θέση και “φλερτάρουν” με την πρόκριση στους “16”, ενώ έφτιαξαν και την Αργεντινή, η οποία πήρε βαθιά ανάσα, μένοντας ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ. Η Ισλανδία ήταν αυτή που πατούσε κάπως καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της Νιγηρίας, δίχως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Από την πλευρά τους, οι Νιγηριανοί δεν έκαναν ούτε σουτ…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ. Ο Μούσα άνοιξε το σκορ στο 49′, κάνοντας το 1-0 για τη Νιγηρία. Έπέιτα από έναν υποδειγματικό αιφνιδιασμό, ο Αφρικανός επιθετικός έκανε ένα υπέροχο κοντρόλ και με δυνατό σουτ, εκτέλεσε τον Χάλντορσον. Στο 74′, ο 25χρονος άσος είχε δοκάρι, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα δεν αστόχησε.

Με μία τρομερή κούρσα από τα αριστερά, ο Μούσα μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον τερματοφύλακα κι έκανε το 2-0. Η Ισλανδία είχε την ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι στο 83′, ωστόσο ο Σίγκουρσον αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα πάνω από δοκάρια. Το χαμένο πέναλτι ίσως να παίξει ρόλο σε τυχόν ισοβαθμίες στο φινάλε.

Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου

Κροατία 6β. (5-0)
Νιγηρία 3β. (2-2)
Ισλανδία 1β. (1-3)
Αργεντινή 1β. (1-4)

Η επόμενη αγωνιστική

Ισλανδία-Κροατία
Νιγηρία-Αργεντινή

Το πρώτο γκολ του Μούσα

Το δεύτερο γκολ του Μούσα

Το χαμένο πέναλτι της Ισλανδίας

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Νιγηρία (3-5-2): Ουζόχο, Ομερούο, Τροστ Εκόνγκ, Μπαλογκάν, Εντιντί, Ετέμπο (90’ Ιβόμπι), Ιντόγου (46’ Εμπουεχί), Μόουζες, Όμπι Μίκελ, Μούσα, Ιεανάτσο (85’ Ιγκάλο)

Ισλανδία (4-4-2): Χάλντορσον, Σαέβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρτσον (65’ Ίνγκασον), Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Γκούναρσον (87’ Σκούλασον), Σίγκουρτσον, Μπιάρνασον, Φινμπόγκασον, Μπόντβαρσον (71’ Σιγκούρνταρσον)

Mundial Τελευταίες ειδήσεις