Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Η Γαλλία περιμένει! Κροατία – Αγγλία για μια θέση στον τελικό

Μουντιάλ 2018: Η Γαλλία περιμένει! Κροατία – Αγγλία για μια θέση στον τελικό

Έφτασαν ένα… βήμα πριν το μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2018. Κροατία και Αγγλία θα δώσουν μεγάλη “μάχη” στο Λουζνίκι της Μόσχας (21:00, NewsIt.gr, ΕΡΤ) με σκοπό να πάνε να βρουν τη Γαλλία στον τελικό της Κυριακής.

Πολύ δύσκολα θα περίμενε κάποιος να δει Κροατία και Αγγλία στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2018 πριν την έναρξη του τουρνουά της Ρωσίας. Οι δυο ομάδες όμως είχαν πειστική και σταθερή εικόνα εντός αγωνιστικού χώρου και κατάφεραν να φτάσουν ένα βήμα πριν το μεγάλο τελικό, εκεί όπου περιμένει η Γαλλία.

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1016923769711890432

Οι δύο αντίπαλοι βρέθηκαν στην “βατή” πλευρά των διασταυρώσεων, αποφεύγοντας ομάδες όπως η Βραζιλία, η Γαλλία, η Αργεντινή και το Βέλγιο. Αυτό όμως δεν μειώνει το κατόρθωμα τους και αφού έφτασαν μέχρι… εδώ, μπορούν να ονειρεύονται.

https://twitter.com/FIFAWorldCup/status/1016907722392940544

Οι Κροάτες θέλουν να δείξουν πως το καλό κλίμα στα αποδυτήρια τους δεν έχει επηρεαστεί, παρά τα όσα έγιναν με τους Ντομαγκόϊ Βίντα και Όγκνιεν Βουκόγιεβιτς και πως είναι ικανοί να φτάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό Μουντιάλ.

Η Αγγλία απ’ την άλλη κατάφερε να… ξορκίσει την κατάρα των πέναλτι και θέλει να επιστρέψει σε τελικό Μουντιάλ μετά το μακρινό 1966, όταν και σήκωσε τη μοναδική της κούπα. Βέβαια, η τελευταία της παρουσία σε ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου -το 1990 στην Ιταλία- δεν στέφθηκε με επιτυχία, αφού τα “τρία λιοντάρια” είχαν αποκλειστεί από τη Γερμανία στη διαδικασία των πέναλτι.

Καθοριστικό ρόλο για την πρόκριση, ενδέχεται να παίξει η καταπόνηση των ποδοσφαιριστών, δεδομένου ότι οι Αγγλοι προέρχονται από σχετικά εύκολη επικράτηση επί της Σουηδίας, αλλά παράταση και πέναλτι σε βάρος της Κολομβίας. Περισσότερο επιβαρυμένοι είναι οι Κροάτες, που έφθασαν στα ημιτελικά, μετά από δύο παρατάσεις και πέναλτι (σ.σ. με Δανία και Ρωσία).

Διαιτητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)

Οι πιθανές συνθέσεις

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Τσόρλιουκα, Στρίνιτς, Λόβρεν, Βίντα, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Μπροζόβιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς.

Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέϊτ): Πίκφορντ, Τρίπιερ, Στόουνς, Μαγκουάϊρ, Γουόκερ, Γιανγκ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Αλι, Κέϊν, Στέρλινγκ.

Mundial Τελευταίες ειδήσεις