Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018, Κροατία – Νιγηρία: Φαβορί και… από τη βούλα! [vids, pics]

Μουντιάλ 2018, Κροατία – Νιγηρία: Φαβορί και… από τη βούλα! [vids, pics]
ΦΩΤΟ Reuters

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η Κροατία επικράτησε εύκολα της Νιγηρίας με 2-0, χάρη σε ένα αυτογκόλ και ένα πέναλτι του Μόντριτς, επιβεβαιώνοντας έτσι τον τίτλο του φαβορί στο συγκεκριμένο ματς.

Με τους Μόντριτς και Μάντζουκιτς να συμμετέχουν και στα δύο γκολ της ομάδας τους, η Κροατία επιβλήθηκε εύκολα της Νιγηρίας με 2-0, έστω κι αν χρειάστηκε τη βοήθεια της τύχης για να ανοίξει το σκορ.

Ο Ετέμπο στο 32ο λεπτό έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και ο Ενκόνγκ ολοκλήρωσε το “έγκλημα” για τους Αφρικανούς με ένα εντελώς αχρείαστο πέναλτι στο 70′, που μετέτρεψε σε γκολ ο Μόντριτς για το τελικό 2-0.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ επιφυλακτικά το ματς και στα πρώτα 20 λεπτά δεν είχαμε ουσιαστικά καμία φάση μπροστά από τις δύο εστίες, πέρα από ένα ωραίο σουτ του Πέρισιτς που πέρασε ελάχιστα άουτ στο 14′.

Από εκεί και έπειτα, η Κροατία προσπάθησε να “πιέσει” και κατάφερε τελικά να πάρει και το προβάδισμα με έναν τυχερό τρόπο. Ο Μόντριτς εκτέλεσε το κόρνερ στο 32ο λεπτό και ο Μάντζουκιτς με τη βοήθεια του Ετέμπο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του.

https://twitter.com/GoalPlayerz/status/1008071778038616065

https://twitter.com/TNC_WorldCup/status/1008079645735096320

Το γκολ μάλιστα έδωσε νέα ώθηση στην Κροατία που έψαξε και ένα δεύτερο γκολ, χωρίς να δημιουργήσει πάντως κάποια σημαντική ευκαιρία. Από την πλευρά της η Νιγηρία αναλώθηκε σε πολλές ανούσιες ενέργειες.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με την Κροατία να προηγείται στο σκορ με 1-0.

Το θέαμα και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ελάχιστο, με την πρώτο αξιοσημείωτο γεγονός να έρχεται ουσιαστικά στο 70ο λεπτό, όταν και ο Μάντζουκιτς κέρδισε πέναλτι μετά από ένα αχρείαστο μαρκάρισμα του Ενκόνγκ μέσα στην περιοχή.

https://twitter.com/UTTFootball/status/1008085081322377218

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μόντριτς, που δεν δυσκολεύτηκε με αυτό τον τρόπο να διπλασιάσει τα γκολ για την ομάδα του και να της δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη.

https://twitter.com/andrej45_/status/1008087207889068032

Η Νιγηρία πήρε στη συνέχεια κάποια μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να βρει ένα γκολ, όμως τόσο ο Ιχεανάτσο, όσο και ο Μόουζες δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί σε κάποιες καλές προσπάθειές τους. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία έχασε μάλιστα η Κροατία στο τέλος, με τον Κόβασιτς να μη μπορεί από κοντά να πετύχει και τρίτο γκολ για την ομάδα του.

Κάπως έτσι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε την Κροατία μεγάλη νικήτρια ενός κακού ματς κόντρα στη Νιγηρία, με σκορ 2-0 και πρωταγωνιστές τους Μόντριτς και Μάντζουκιτς που είχαν συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας τους.

Οι συνθέσεις στο Κροατία – Νιγηρία

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (60′ Μπρόζοβιτς), Ρέμπιτς (78′ Κόβατσιτς), Μάντζουκιτς (86′ Πιάτσα).
Νιγηρία (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Σέχου, Εκόνγκ, Μπαλόγκουν, Ιντόβου, Ετέμπο, Εντιντί, Μόουζες, Μίκελ (88′ Νουάνκο Σίμι), Ιβόμπι (62′ Μούσα), Ιγκάλο (73′ Ιχεανάτσο).

Mundial Τελευταίες ειδήσεις