Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Η… πιο μεγάλη ώρα για Αργεντινή! Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις (26/06)

Μουντιάλ 2018: Η… πιο μεγάλη ώρα για Αργεντινή! Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις (26/06)
ΦΩΤΟ Reuters

Η φάση των ομίλων πλησιάζει στο τέλος της και ετοιμαζόμαστε για τους «16». Απόψε ολοκληρώνονται δυο ακόμα γκρουπ, εκεί όπου ξεχωρίζει η «μάχη» της Αργεντινής με τη Νιγηρία. Θα πάει… σπίτι του ο Μέσι ή όχι;

Τα πράγματα ήρθαν έτσι που η τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου θα κρίνει την παρουσία της Αργεντινής στο Μουντιάλ 2018. Ο Μέσι και οι συμπαίκτες του (δεν θα τους λέγαμε και… παρέα) τα έχουν κάνει «θάλασσα». Η «αλμπισελέστε» έχει συγκεντρώσει μόνο ένα βαθμό, βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, ενώ το κλίμα στην ομάδα είναι… τοξικό για τον Χόρχε Σαμπάολι.

Για να προκριθεί η Αργεντινή, θα πρέπει να νικήσει τη Νιγηρία, ενώ ταυτόχρονα ελπίζει ότι η Ισλανδία θα χάσει ή θα φέρει ισοπαλία με την Κροατία. Εάν η Ισλανδία και η Αργεντινή κερδίσουν και οι δύο (θα φτάσουν τους τέσσερις βαθμούς) θα παίξει ρόλο η διαφορά τερμάτων.

Η Κροατία έχει έξι βαθμούς και θα τερματίσει πρώτη με ισοπαλία ή νίκη στο ματς με την Ισλανδία.  Η Νιγηρία θα εξασφαλίσει την συνέχεια στη διοργάνωση με νίκη επί της Αργεντινής, που έχει ένα βαθμό, όπως και η Ισλανδία, που όμως παρουσιάζει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Μια ισοπαλία μπορεί επίσης να είναι αρκετή για τη Νιγηρία, ακόμη και αν η Ισλανδία νικήσει την Κροατία, ανάλογα με τη διαφορά τερμάτων. Η Ισλανδία πρέπει να κερδίσει για να έχει οποιαδήποτε πιθανότητα, αλλά χρειάζεται και τα άλλα αποτελέσματα για να προχωρήσει. Ο νικητής του 4ου ομίλου θα αντιμετωπίσει την δεύτερη του 3ου.

Μεγάλο ενδιαφέρον κρύβει και ο 3ος όμιλος, εκεί όπου υπάρχουν 2 «εισιτήρια» για τρεις ομάδες. Γαλλία και Δανία θα κοντραριστούν στο “Λουζνίκι», σε ένα ματ που πιθανότατα θα κρίνει ποια θα τερματίσει πρώτη και ποια δεύτερη στον τρίτο όμιλο.

Στο… κόλπο βρίσκεται και η Αυστραλία, που μπορεί να πάρει τη δεύτερη θέση μόνο αν κερδίσει το Περού και η Δανία ηττηθεί και… χάσει τη διαφορά των γκολ (+1 οι Δανοί, -1 οι Αυστραλοί)

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Τρίτης

Δανία – Γαλλία (17:00, Luzhniki Stadium, Μόσχα)

Αυστραλία – Περού (17:00, Fisht Olympic Stadium, Σότσι)

Νιγηρία – Αργεντινή (21:00, Krestovsky Stadium, Αγία Πετρούπολη)

Ισλανδία – Κροατία (21:00, Rostov Arena, Ροστόφ)

Mundial Τελευταίες ειδήσεις