Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018, Σενεγάλη – Κολομβία: Θριαμβευτική πρόκριση για τη “χώρα του καφέ”! [vids, pics]

Μουντιάλ 2018, Σενεγάλη – Κολομβία: Θριαμβευτική πρόκριση για τη “χώρα του καφέ”! [vids, pics]
ΦΩΤΟ Reuters

Η Κολομβία επικράτησε με 1-0 της Σενεγάλης χάρη σε ένα γκολ του Γιέρι Μίνα στο 74ο λεπτό και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση, ως πρώτη του 8ου ομίλου, αφού την ίδια ώρα η Ιαπωνία έχασε από την Πολωνία, επίσης με 1-0.

Στο παιχνίδι που θα έκρινε την πρόκριση από τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2018, η Κολομβία μπορεί να μην ήταν καλύτερη από τη Σενεγάλη στο γήπεδο, κατάφερε όμως να πετύχει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που την έστειλε τελικά ως πρώτη, στη φάση των “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Δείτε εδώ το live του newsit.gr

Σε ένα κακό ποιοτικό ματς, οι δύο ομάδες έδειχναν ικανοποιημένες με την ισοπαλία, αφού η ήττα της Ιαπωνίας από την Πολωνία στο άλλο παιχνίδ, εξασφάλιζε και στους δύο την πρόκριση. Ο Γιέρι Μίνα όμως είχε διαφορετική άποψη και στην μοναδική ουσιαστικά ευκαιρία στο ματς, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα από εκτέλεση κόρνερ το 74ο λεπτό.

Έτσι, οι Κολομβιανοί έφθασαν τους 6 βαθμούς και ανέβηκαν στην ρπωτη θέση του 8ου ομίλου, με τη Σενεγάλη και την Ιαπωνία να ισοβαθμούν στη δεύτερη, αλλά τους “σαμουράι” να παίρνουν το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, χάρη στο fair play.

Το παιχνίδι

Πολύ επιφυλακτικά μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες, γνωρίζοντας ότι ένα γκολ μπορούσε να κάνει τη διαφορά για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έτσι στα πρώτα λεπτά κυριάρχησαν περισσότερο τα σκληρά μαρκαρίσματα.

https://twitter.com/WorIdCupUpdates/status/1012340099466649600

Η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία ήρθε στο 12ο λεπτό από μία στημένη φάση, αφού ο Κιντέρο εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Εντιαγέ να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Τα πάντα θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει πάντως στο 17ο λεπτό, αν δεν υπήρχε το VAR. Σε ένα τρομερό τάκλιν του Σάντσες μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι για τη Σενεγάλη. Το VAR τον έσωσε όμως από το σφάλμα και έτσι το πέναλτι ακυρώθηκε σωστά, δικαιώνοντας του Κολομβιανούς.

Στη συνέχεια η Νιγηρία προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική και έκανε τελικές με τον Μπαλντέ και τον Μουν, χωρίς να δυσκολέψει ιδιαίτερα πάντως τον Οσπίνα. Ουσιαστικά το πιο σημαντικό γεγονός μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ήταν η απώλεια του Τζέιμς Ροντρίγκες για την Κολομβία, αφού σούπερ σταρ της ομάδας ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή στο 31ο λεπτό.

Το 0-0 έμεινε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κρατώντας έντονο το ενδιαφέρον για το δεύτερο ημίχρονο, αφού η υπόθεση πρόκριση παρέμενε ορθάνοιχτη και για τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η “εικόνα” δεν άλλαξε, αφού οι δύο ομάδες συνέχισαν να… κακοποιούν το ποδόσφαιρο, με πολλά φάουλ και σκληρά μαρκαρίσματα.

https://twitter.com/PronoPro4/status/1012356423982960645

Ακόμη και στα στημένα των δύο ομάδων, οι εκτελέσεις ήταν τόσο κακές, που δεν μπορούσαν να δημιουργηθούν καν ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το γλίστριμα του Μανέ στο 64ο λεπτό.

https://twitter.com/SBOnet_/status/1012357034455523328

Και εκεί που δεν υπήρχε ούτε υποψία φάσης, από μία εκτέλεση κόρνερ, ο Γιέρι Μίνα πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 της Κολομβίας.

https://twitter.com/JogaBonito_USA/status/1012358964351258624

Με το γκολ αυτό, η Κολομβία περνούσε στην πρώτη θέση του ομίλου και η Σενεγάλη έμενε εκτός, γεγονός έβγαλε τους Αφρικανούς στην επίθεση. Στα λίγα λεπτά που απέμεναν όμως, τα “λιοντάρια” δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία και έτσι η εθνική ομάδα της “χώρας του καφέ” πανηγύρισε τη σπουδαία πρόκριση και την πρωτιά στον 8ο όμιλο.

Οι συνθέσεις στο Σενεγάλη – Κολομβία

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Ν’Ντιαγέ, Γκασαμά, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί (74’ Βαγκέ), Σαρ, Κουγιατέ, Γκεγέ, Μπαλντέ (80’ Κονατέ), Μανέ, Νιάνγκ (86’ Σακό)

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Ντ. Σάντσες, Μόχικα, Κ. Σάντσες, Ουρίμπε (83’ Λέρνα), Κουαντράδο, Κιντέρο, Ροντρίγκες (31’ Μουριέλ), Φαλκάο (89’ Μπόρχα)

Mundial Τελευταίες ειδήσεις