Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: “Σοκ” για Γερμανία! “Ανώμαλη προσγείωση” από το Μεξικό

Μουντιάλ
ΦΩΤΟ Reuters

“Σφαλιάρα” στην κάτοχο του τελευταίου Μουντιάλ. Το Μεξικό ήταν εκπληκτικό -ειδικά στις αντεπιθέσεις- και κατάφερε να νικήσει με 1-0 τη Γερμανία στο Λουζνίκι, στο πρώτο ματς των “πάντσερ” για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της Ρωσίας. Όποτε χρειάστηκε, ο Οτσόα… κατέβασε ρολά. Λείπει πολύ ένας επιθετικός – φόβητρο από τη “νασιοναλμάνσαφτ”.

Με αυτή την απόδοση, δεν μπορεί να θεωρηθεί… μεγαθήριο! Η Γερμανία δεν δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί στην αναμέτρηση με το Μεξικό, έδειξε να έχει ελλείψεις τόσο αμυντικά, όσο και στην επίθεση (εμφανέστατη η απουσία ενός καλού σέντερ φορ) και γνώρισε την ήττα στο εναρκτήριο της ματς στο Μουντιάλ 2018 (1-0).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για το Μεξικό. Ο Λοθάνο βρέθηκε στη μικρή περιοχή της Γερμανίας -σε θέση αριστερά- έκανε το δυνατό δεξί σουτ, αλλά ο Μπόατενγκ έκανε σωτήριο τάκλιν και αποσόβησε ένα σχεδόν βέβαιο γκολ. Στο κόρνερ που ακολούθησε, υπήρξε “τρικυμία” στην άμυνα τηςε ομ΄’αδας του Λεβ, αλλά ο Νόιερ πρόλαβε να μπλοκάρει.

Μέρα από ένα σουτ του Βέρνερ από τη μικρή περιοχή και θέση δεξιά, η “νασιοναλμάνσαφτ” έδειξε μεγάλη δυσκολία να περιορίσει την επιθετικότητα των “Αζτέκων” και να απειλήσει. Στη συνέχεια όμως οι Γερμανοί.. αναθάρρησαν και άρχισαν τα μακρινά σουτ προς την περιοχή του Οτσόα, ενώ στο 16′ ο Σαλσίδο παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, στην προσπάθεια να διώξει σε κόρνερ.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα μέχρι την ανάπαυλα, με τις δυο ομάδες να δείχνουν επιθετική διάθεση. Το Μεξικό όμως είχε καλύτερη παρουσία και στο 35′ άνοιξε το σκορ. Μετά από μια ταχύτατη αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Λοσάνο, εκείνος άδειασε έναν αντίπαλό του, σούταρε με το δεξί και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Νόιερ για το 0-1.

https://twitter.com/spoxrts/status/1008374665515896832

Στην αμέσως επόμενη φάση του ματς (39′) η Γερμανία… άγγιξε την ισοφάριση. Ο Κρόος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Οτσόα εκτινάχθηκε στην αριστερή του πλευρά, βρήκε λίγο την μπάλα και αυτή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

https://twitter.com/TheAthleticSCCR/status/1008374879131963393

Το Μεξικό είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία, επιτρέποντας στη Γερμανία να κάνει μόνο κάποια μακρινά και άστοχα σουτ. Την ίδια ώρα, η ομάδα του Χουάν Οσόριο έκανε “φαρμακερές” αντεπιθέσεις. Ο Γιόακιμ Λεβ έπρεπε να βοηθήσει τα “πάντσερ” να γίνουν πιο επιθετικά και γι’ αυτό πέρασε τον Ρόις στη θέση του Κεντίρα.

Η “νασιοναλμάνσαφτ” πήρε τα ηνία του αγώνα και πίεσε για την ισοφάριση, αλλά τα τελειώματα των φάσεων δεν έφεραν το γκολ (από πλεονεκτικό σημείο ο Βέρνερ έστειλε την μπάλα άουτ στο 68′). Η είσοδος του 39χρονου Ράφα Μάρκεζ στο ματς, έγινε για να μπει εμπειρία στην άμυνα των “Αζντέκων”.

Κρόος και Ντράξλερ προσπάθησαν να πάρουν από το.. χέρι τη Γερμανία και να την οδηγήσουν στο γκολ. Η άμυνα του Μεξικού πέρασε δύσκολες στιγμές, ενώ ο Λεβ τα έπαιξε.. όλα για όλα, βάζοντας στο ματς και τον Μάριο Γκόμεζ (80′). Στο φινάλε του αγώνα, ο Μπραντ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Οτσόα, με το 1-0 να είναι το τελικό σκορ.

 

Mundial Τελευταίες ειδήσεις