Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Τη… γλίτωσαν για τον αλβανικό αετό

Μουντιάλ 2018: Τη… γλίτωσαν για τον αλβανικό αετό
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Τζάκα, Σακίρι και Λιχτστάινερ θα αγωνιστούν κανονικά στα υπόλοιπα παιχνίδια της Ελβετίας στο Μουντιάλ 2018.

Οι τρεις παίκτες της Ελβετίας πανηγύρισαν μπροστά στους οπαδούς της Σερβίας τη νίκη με 2-1, σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό, κάτι προκάλεσε την αντίδραση της FIFA.

Πολλοί ήταν αυτοί που θεώρησαν τη συγκεκριμένη κίνηση ως πολιτικό “μήνυμα” και όχι πανηγυρισμό, κάτι που ώθησε τη FIFA να ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον των Ελβετών (ο Σακίρι είναι αλβανικής καταγωγής, ενώ ο Τζάκα προέρχεται από οικογένεια Κοσσοβάρων).

Ανάλογη διαδικασία έγινε και για τον Λιχτστάινερ. Ο αρχηγός της Ελβετίας -που δεν έχει καμία προέλευση στο Κόσοβο- έκανε με μια φωτογραφία την ίδια χειρονομία. “Ήταν ένας δύσκολος αγώνας ψυχολογικά για εκείνους. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο Είχαν πόλεμο, εγώ τους καταλαβαίνω, είναι μέρος της ζωής και πριν το παιχνίδι είχαν προκληθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρά την αυστηρότητα της σε πολιτικά θέματα, η FIFA τιμώρησε τους παίκτες της Ελβετίας μόνο με πρόστιμο και όχι με αγωνιστική ποινή. Έτσι, οι Τζάκα και Σακίρι θα βγάλουν από την τσέπη τους το ποσό των 6.500 ευρώ και ο Λιχτστάινερ 3.300 ευρώ και θα αγωνιστούν στα υπόλοιπα παιχνίδια της ομάδας τους στο Μουντιάλ 2018.

Mundial Τελευταίες ειδήσεις