Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

“Βόμβα” με Λοπετέγκι! Απολύθηκε απ’την εθνική Ισπανίας – Με Ιέρο στο Μουντιάλ 2018

Λοπετέγκι
ΦΩΤΟ Reuters

Δεν θα βρεθεί τελικά στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πως θα καθίσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ζουλέν Λοπετέγκι απολύθηκε από την εθνική Ισπανίας. Ιέρο ο αντικαταστάτης.

Την απόλυση του Ζουλέν Λοπετέγκι ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο Κράσνονταρ, όπου βρίσκεται η προπονητική βάση των «φούριας ρόχας» ενόψει του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο επικεφαλής της RFEF αποφάσισε την απομάκρυνση του ομοσπονδιακού τεχνικού, λόγω της συμφωνίας του με τη Ρεάλ, η οποία ανακοινώθηκε σε λάθος timing, λίγα 24ωρα πριν τον πρώτο αγώνα της ομάδας στο Μουντιάλ 2018.

Άξιο αναφοράς πως οι Ράμος και Ινιέστα εμφανίστηκαν αντίθετοι με τη συγκεκριμένη εξέλιξη και προσπάθησαν να κρατήσουν τον Λοπετέγκι και να μεταπείσουν τον πρόεδρο της ιδσπανικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες.

“Είμαστε αναγκασμένοι να λύσουμε τη συνεργασία μας με τον προπονητή. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ό,τι καταφέρει να κάνει η Ισπανία στο Μουντιάλ, το οφείλουμε στη δουλειά που έχει κάνει. Είναι ένας φανταστικός προπονητής, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή τη συμπεριφορά. Όλα έγιναν χωρίς να το γνωρίζουμε. Δεν νιώθω προδομένος, αλλά έτσι πρέπει να γίνουν τα πράγματα.

Μάθαμε για την απόφασή του πέντε λεπτά πριν ανακοινωθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν κάποιος θέλει να μιλήσει σε κάποιον από τους υπαλλήλους μας, πρέπει να μιλήσει πρώτα με εμάς. Η εθνική είναι για όλο το έθνος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λουίς Ρουμπιάλες.

Όσο για τον αντικαταστάτη του Λοπετέγκι, λίγο μετά την απόλυση του η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι οι «φούριας ρόχας» θα πορευθούν στο Μουντιάλ με τον Φερνάντο Ιέρο.

“Ο Φερνάντο Ιέρο αναλαμβάνει καθήκοντα εθνικού προπονητή για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας», αναφέρει στη λιτή ανακοίνωσή της η RFEF για τον 50χρονο Ιέρο.

Mundial Τελευταίες ειδήσεις