Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

14 αλήθειες για τον απίθανα σκληροτράχηλο κύριο Tesla

14 αλήθειες για τον απίθανα σκληροτράχηλο κύριο Tesla

Είναι ο ιδρυτής δισεκατομμυριούχος του PayPal που έχει γίνει ο άντρας που θέλει να αλλάξει τα πάντα στη σχέση μας με τα αυτοκίνητα (τα θέλει ηλεκτρονικά), το διάστημα (το θέλει τουριστικό) και την ενέργεια (τη θέλει κατ’οίκον).

Ο Elon Musk της Tesla είναι μόλις 43 και έχει κατακτήσει περίπου τον κόσμο. Μέχρι να αφήσει την τελευταία του αναπνοή θα ήθελε να κατακτήσει το Γαλαξία ολόκληρο ωστόσο ένα νέο βιβλίο προκαλεί την αναμενόμενη αίσθηση. O Ashlee Vance αποκρυπτογραφεί στο “Elon Musk: Tesla, SpaceX and the quest for a fantastic future” τον άντρα πίσω από τις ευρεσιτεχνίες. Οι γυναίκες δεν μοιάζουν να χαίρονται για όλα όσα μαθαίνουν. Ούτε οι υπάλληλοι του, Ούτε οι συνεργάτες του.

Ο Musk μοιάζει να είναι ένας τρελός τρελός επιχειρηματίας με κάποιες περισσότερο από τρελές απόψεις για τη ζωή και όλα όσα συμβαίνουν στα διαλείματα αυτής. Η Washington Post συγκέντρωσε τα πιο εκκεντρικά αποσπάσματα και τα παρουσίασε. Ο Musk ήδη κατέφυγε στο twitter για να τα αναιρέσει. Όμως ό,τι γράφεται δεν ξεγράφεται μέχρι η Tesla να ανακαλύψει κάτι που θα το επιτρέπει. Ως τότε αυτές είναι οι πιο απίθανες ιστορίες για τον άντρα που μοιάζει ένα άλυτο μυστήριο της ψηφιακής εποχής.

1. “Μου θυμίζει τον Εξολοθρευτή. Παγώνει το βλέμμα του επάνω σε κάτι και λέει “Θα γίνει δικό μου”. Στιγμή με τη στιγμή, με κέρδισε”. Η Justine Musk, πρώην σύζυγος του μιλάει για την απόκτηση της.

2. “Καθόμαστε όλοι μαζί του στο Hard Rock Cafe και ο Έλον διαβάζει ένα περίεργο εγχειρίδιο χρήσης για Σοβιατικούς πυραύλους που ήταν μέσα στην υγρασία και έμοιαζε σαν κάτι που το είχε αγοράσει κάποιος από το eBay.” Ο Kevin Hartz, ένας από τους επενδυτές του PayPal θυμάται πως ο Musk γιόρταζε την επιτυχία της εταιρείας στο Las Vegas.

3. “Eίναι κάπως σαν άστεγος κάτι που βρίσκω πραγματικά αστείο. Μου έστελνε ένα e-mail και μου έγραφε “Δεν ξέρω που να πάω να κοιμηθώ απόψε, μπορώ να έρθω από σένα;”. Δεν του έχω δώσει ακόμη κλειδιά…” Ο Larry Page της Google εξομολογείται τη φιλοξενία του καθώς ο Musk έχει σπίτι στο Los Angeles όχι όμως και στη Silicon Valley την οποία συχνά επισκέπτεται γιατί εκεί είναι η Tesla.

4. “O Elon είπε “Θα ξοδέψω και το τελευταίο μου δολλάριο σε αυτές τις εταιρείες. Εαν αυτό σημαίνει ότι θα μετακομίσουμε στο υπόγειο των γονιών της Justine, ας είναι, θα το κάνουμε” Ο Antonio Gracias θυμάται τα λόγια του Musk σε ένα δείπνο τα χρόνια που η οικονομική κρίση του 2008 έπεσε σαν τσουνάμι στο Los Angeles.

5. “Σκέφτομαι σαν samurai. Προτιμώ να κάνω χαρακίρι παρά να αποτύχω.” Ο Elon Musk συστήνει τον εαυτό του σε έναν εν δυνάμει επενδυτή. Ο ίδιος σήμερα είπε ότι ποτέ δεν έχει αποκαλέσει τον εαυτό του samurai.

6. “Aυτό δεν είναι δικαιολογία. Είμαι φοβερά δυσαρεστημένος. Πρέπει να αποφασίσεις ποιες ειναι οι προτεραιότητες σου. Εδώ αλλάζουμε τον κόσμο, γράφουμε ιστορία και πρέπει είτε να είσαι δεσμευμένος απέναντι σε αυτό είτε όχι”. Ανώνυμος υπάλληλος της Tesla θυμάται ένα e-mail από το αφεντικό του όταν πήρε άδεια εργασίας για να παραστεί στη γέννηση του παιδιού του. Ο Musk σήμερα είπε ότι ποτέ δεν απάιτησε από κανέναν ότι αξιολογεί περισσότερα τα meeeting από τα γεννητούρια.

7. “Αυτό είναι το μάθημα μου επειδή πήγα και έκανα διακοπές. Οι διακοπές σε σκοτώνουν”. Ο Elon Musk σχολιάζει τον ελεύθερο χρόνο μετά από το 2000, όταν κόντεψε να πεθάνει από ελονοσία μετά από ταξίδι του στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική.

8. “Πρέπει να βρω περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να βγαίνω ραντεβού όμως. Πρέπει να βρω μια σύντροφο. Για αυτό πρέπει να ξεκλέψω κάποιες στιγμές παραπάνω. Ίσως πέντε ή δέκα; Πόσο χρόνο θέλει μια γυναίκα μέσα στην εβδομάδα; Δέκα ώρες δεν είναι αρκετές; Είναι αυτό το μίνιμουμ; Δεν ξέρω”. Ο Elon Musk για την προσωπική του ζωή.

9. “Τσάκωσαν τον καλύτερο μου φίλο για να με βγάλουν έξω από την κρυψώνα μου και να με πλακώσουν στο ξύλο. Και αυτό πόνεσε. Για κάποιο λόγο με είχαν βάλει στο μάτι και με έδερναν συνέχεια. Αυτό έκανε τα παιδικά μου χρόνια πολύ δύσκολα. Για πολύ καιρό δεν έπαιρνα ανάσα. Με κυνηγούσαν οι συμμορίες στο σχολείο για να με δείρουν και επέστρεφα σπίτι όπου τα πράγματα ήταν εξίσου απαίσια”. Ο Elon Musk νοσηλεύτηκε κάποτε μετά από ξυλοδαρμό και δεν πήγε σχολείο για μια εβδομάδα. Τότε ζούσε με τον πατέρα του ο οποίος απολάμβανε να είναι ιδιαίτερα αυστηρός και σκληρός με τους γιους του.

10. “Τους έλεγα ότι θα δουν τις οικογένειες τους αρκετά όταν πτωχεύσουμε”. Ο Ryan Popple θυμάται τι απαντούσε ο Musk όταν οι υπάλληλοι του είχαν παραπονα ότι δουλεύουν πολύ.

11. “Ένα βράδυ μου είπε: Εαν υπήρχε κάποιος τρόπος να μην τρώω για να δουλεύω περισσότερο θα ήθελα να τον ξέρω”. Ο Nicholson για τις διατροφικές συνήθειες του Musk.

12. “H οικογένεια μου πιστεύει ότι θαμε δολοφονήσουν οι Ρώσοι”. Είπε ο ίδιος.

13. “Όλοι δουλεύαμε 20 ώρες την ημέρα. Εκείνος δούλευε 23”. Η Julie Ankenbrandt για τα χρόνια που δούλευε μαζί του στη start-up X.com.

14. “Έχουμε γίνει πολύ μαλθακοί”. Ο Elon Musk σχολιάζει την παρατήρηση του Vance ότι υπάρχουν εκατοντάδες υπάλληλοι που δουλεύουν Σάββατιάτικα στα κεντρικά της Tesla.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε