Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Έτσι είναι ο καρκίνος του δέρματος!” Mια selfie κάνει καμπάνια υγείας

“Έτσι είναι ο καρκίνος του δέρματος!” Mια selfie κάνει καμπάνια υγείας

“Έτσι μπορεί να δείχνει η θεραπεία του καρκίνου του δέρματος. Φοράτε αντηλιακό και σπρέι μαυρίσματος. Έχετε μόνο ένα δέρμα και πρέπει να το φροντίζετε. Μάθετε από τα λάθη άλλων ανθρώπων” έγραψε σε ανάρτηση της στο Facebook η 27χρονη Tawny Willoughby, νοσοκόμα από την Αλαμπάμα που είχε διαγνωστεί με καρκίνο του δέρματος στα 21 της.

Από τότε ο καρκίνος της εμφανίστηκε άλλες πέντε φορές, οι επισκέψεις στο δερματολόγο της είναι τακτικές και η θεραπεία για να σβήσει από επάνω και μέσα της τη νόσο εξαντλητικές.

“Αν χρειάζεστε κάποιο κίνητρο για να μην ξαπλώσετε στο κρεβάτι του solarium ή κάτω από τον ήλιο, ορίστε! Αυτά είναι τα σημάδια που σου προκαλεί η θεραπεία του καρκίνου του δέρματος. Φορέστε αντιηλιακό και πάρτε ένα σπρέι μαυρίσματος” συνεχίζει στην ανάρτηση που μέχρι τώρα έχει διαμοιραστεί από χιλιάδες κόσμου. “Μην επιτρέψετε στο μαύρισμα να σας στερήσει την δυνατότητα να δείτε τα παιδιά σας να μεγαλώνουν. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος τώρα που έχω ένα μικρό αγόρι δύο ετών” προσθέτει.

“Για να δώσω απαντήσεις σε κάποιες από τις ερωτήσεις και τα σχόλια που έλαβα, έκανα πολύ solarium όταν ήμουν στο γυμνάσιο. Υπολογίζω ότι πήγαινα κατά μέσο όρο 4-5 φορές της εβδομάδα (πήγαινα τόσο συχνά επειδή το μαύρισμα ξεθώριαζε πολύ γρήγορα). Ποτέ δεν πήγα για solarium και μετά εκτέθηκα στον ήλιο και ποτέ δεν έκανα solarium δύο φορές την ίδια μέρα. Την πρώτη φορά που διαγνώστηκα με καρκίνο ήμουν 21 ετών” συμπληρώνει η Willoughby.

Σε κάθε επίσκεψη της ο γιατρός της της αφαιρεί καρκίνους που έχουν δημιουργηθεί και σπιλώνουν την ανέμελη ζωή που θα μπορούσε να είχε. Η Tawny είναι ευγνώμων που το μελάνωμα (αυτό που συνήθως είναι ολέθριο) δεν έχει ακόμη εμφανιστεί. “Εαν δείτε οτιδήποτε ύποπτο, οποιοδήποτε νέο σημάδι που μεγαλώνει ελέγξτε το. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να γίνει ακόμη ένα νούμερο σε μια στατιστική” συμπλήρωσε.

Στο τέλος της ανάρτησης της η Tawny ενθαρρύνει οποινδήποτε έχει απορίες σχετικά με την ασθένεια, τη θεραπεία και την ιστορία της να επικοινωνήσει μαζί της. Αυτό είναι ένα selfie που μπορεί να σώσει ζωές και καμία Kim Kardashian δεν θα τόλμαγε να το κάνει. “Μοιραστείτε αυτή τη φωτογραφία γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος χρειάζεται να τη δει’” λέει. Κάντε το.

Κάνε το.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε