Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καλιφόρνια εναντίον διάσημων: Ο πόλεμος συνεχίζεται

Καλιφόρνια εναντίον διάσημων: Ο πόλεμος συνεχίζεται

“Η εξάντληση των υπογείων υδάτων είναι μια σημαντική αιτία ανησυχίας, καθώς τα περισσότερα μέρη στα οποία λαμβάνει χώρα είναι κύριες περιοχές παραγωγής τροφίμων”, δήλωνε ο Τζέιμς Φαμιλιέτι, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και ερευνητής της NASA έξι μήνες περίπου πριν. Επιπλέον προειδοποίησε το αυταπόδεικτο.

Καθώς τα παγκόσμια αποθέματα νερού εξαντλούνται οι εθνικές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες. Όμως αυτό δεν μοιάζει να αφορά διάσημους που ανήθικα ξοδεύουν αυτό που στο άμεσο μέλλον θα είναι πιο πολύτιμο και από το Μαύρο Χρυσό. Ο Φαμιλιέτι δεν μάσησε τα λόγια του τον Νοέμβριο του 2014 όταν μας ενημέρωσε ότι οι ειδικοί στα θέματα ασφάλειας προβλέπουν ακόμα περισσότερες συρράξεις που σχετίζονται με τη διαθεσιμότητα νερού από αυτές που ήδη συμβαίνουν.

“Στο 90 τοις εκατό των περιοχών όπου υπάρχουν βίαιες συγκρούσεις σήμερα, υπάρχουν ταυτόχρονα ζητήματα λειψυδρίας. Μην ξεχνάμε πως στη Συρία δεν υπάρχει αρκετό νερό για το γεωργικό τομέα, με αποτέλεσμα πολλοί δυσαρεστημένοι αγρότες της νέας γενιάς να μετακινηθούν προς τα αστικά κέντρα, γεγονός που ευνόησε τις συγκρούσεις”.

Σε παράλληλο χρόνο, η πολιτεία των προβολέων, η Καλιφόρνια ζει τις χειρότερες μέρες λειψυδρίας από το 1979 και ο κυβερνήτης της Τζέρι Μπράουν διέταξε προχώρησε στην έκδοση ειδικού διατάγματος με το οποίο και αναγκάζει το πολιτειακό Συμβούλιο Ελέγχου Υδάτινων Πόρων να επιβάλει περιορισμό κατά 25% στους 400 παρόχους ύδατος που εξυπηρετούν το 90% των κατοίκων. Αυτές θα βρουν τρόπους περιορισμού του παρεχόμενου νερού προς τους καταναλωτές αλλά και συμμόρφωσης των πολιτών. “Οι περιορισμοί στο νερό θα ισχύσουν για τις οικογένειες, αλλά και τις φάρμες, τις επιχειρήσεις, ακόμα και τα κοιμητήρια και τα γήπεδα γκολφ” είπαν οι πολιτειακοί αξιωματούχοι καθώς ελπίζουν ότι οι επιφανείς κάτοικοι της Καλιφόρνιας θα περιορίσουν το πότισμα των πλουμιστών κήπων. “Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή”, δήλωσε ο κυβερνήτης Μπράουν σε συνέντευξη Τύπου καθώς στα κοινωνικά δίκτυα το ξεμπρόστιασμα των πλούσιων και διάσημων κορυφώνεται.

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ αναγκάστηκε να σταματήσει να ποτίζει τον κήπο της στο Μαλιμπού έπειτα από τη δημοσιοποίηση αεροφωτογραφιών που τον δείχνουν κατάφυτο, καταπράσινο, απόλυτα υγιή. “Η Στρέιζαντ έχει μειώσει κατά 50% τη χρήση νερού στην έπαυλή της” δήλωσε στη New York Post εκπρόσωπος της ντίβας αλλά οι κάτοικοι που ανησυχούν καθώς τα αποθέματα του πόσιμου νερού μέχρι το τέλος του 2015 θα αρκούν για λιγότερο από έξι μήνες συνεχίζουν την καμπάνια κατά αυτών που εγκληματικά αδιαφορούν για το ευ ζην των άλλων. Αυτοί είναι οι επώνυμοι που σήμερα βρίσκονται εκτεθειμένοι από το φωτογραφικό φακό του John Chapple και τη DailyMail για το ήθος τους και την επιμονή τους να διατηρούν κρεμαστούς κήπους της ματαιοδοξίας τους εις βάρος άλλων κάτω από το εύλογο hashtag #droughtshaming.

O Σον Πεν

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Οι Kimye

Η αδελφή της Kim, Khloe Kardashian

H J Lo

O Xιού Χέφνερ

H κληρονόμος της Formula 1, Petra Stunt

H Tζέσικα Σίμπσον

Η Σερ

H Tζούλια Ρόμπερτς

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε