Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Mήπως η Ελλάδα έδωσε ήδη αφορμή για να ξεσπάσει ο Α’ Παγκόσμιος Κυβερνοπόλεμος;

Mήπως η Ελλάδα έδωσε ήδη αφορμή για να ξεσπάσει ο Α’ Παγκόσμιος Κυβερνοπόλεμος;

Ίσως ΤΩΡΑ μπορείς να πανικοβληθείς.Η χθεσινή μέρα ίσως τελικά δεν ήταν απλά ιστορική, ίσως ήταν πέρα για πέρα τρομακτική.

Τη στιγμή που η Ελλάδα παίζει την τύχη της ρωσικη ρουλέτα κάτι πολύ περίεργο συνέβη από την Κίνα (που είδε τις αγορές της να έχουν απώλειες 17 Ελλάδων) προς την Αμερική. Κάποι είπαν ότι ο Πρώτος Παγκόσμιος Κυβερνοπόλεμος ξενκίνησε και για όλα αυτά φτάιμε εμείς. Εχθές το Gawker που δεν είναι θιασώτης της καταστροφολογίας αποφάσισε να κάνει μια βασική ανάρτηση και να απευθυνθεί στο αμερικανικό επί το πλείστον κοινό του. Τίτλος του άρθρου το πολύ ειλικρινές Κυρίες Και Κύριοι, Ήρθε η Στιγμή του Πανικού. Να γιατί

Ο υπόγειος της Νέας Υόρκης είχε πολλά, πάρα πολλά προβλήματα. Χωρίς κάποια επίσημη δικαιολογία, πολλά τραίνα έμειναν ακινητοποιημένα σε σταθμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αεροπορική εταιρεία United Airlines προσγείωσε όλα τα αεροσκάφη της που εκτελούσαν πτήσεις στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, «λόγω προβλήματος το οποίο ανέκυψε στο σύστημα των ηλεκτρονικών της υπολογιστών». Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο μέσα σε ένα μήνα και η Ομοσπονδιακή Αρχή Εναέριας Κυκλοφορίας των ΗΠΑ επιβαιώνει, δεν λέει όμως το γιατί.

Στην προσωρινή αναστολή κάθε διαπραγμάτευσης των μετοχών στους δείκτες του Χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης (NYSE) ανακοίνωσε η αρμόδια χρηματιστηριακή αρχή, κάτι που οφείλεται σε «προσωρινά τεχνικά προβλήματα». «Εργαζόμαστε για την τάχιστη επίλυσή τους» είπε η εκπρόσωπος του NYSE αλλά οκ, είναι μπλακ άουτ στη Wall Street.

Όλα αυτά σε ένα 24ωρο; ΑΜΕ!

Συνεχίζω. Μετά τη Wall Street η ιστοσελίδα της Wall Street Journal «έπεσε». Επανήλθε μεν, είχε πέσει λόγω τεχνικών προβλημάτων δε.

Τέλος, περισσότεροι από 2.500 χιλιάδες κάτοικοι της Ουάσινγκτον έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω «τεχνικών προβλημάτων» πάντα.

Όταν οι επιθέσεις καταλάγιασαν μάθαμε όλα αυτά. Οι χθεσινές «τεχνικές» δυσκολίες δεν ήταν τίποτα λιγότερο από σωρεία DDOS επιθέσεων σε εταιρίες και κρατικούς φορείς των ΗΠΑ και εξαπολύθηκαν μαζικά από τα δυτικά παράλια της Κίνας με κύριο στόχο το St. Louis των ΗΠΑ, εκεί όπου φιλοξενούνται servers κολοσσών ενώ είναι και το αρχηγείο της μεγαλύτερης εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας, της Norse.Σήμερα το BretBart έφερε την κρίση της Ελλάδας την Ωραία Ελένη που ξεκίνησε έναν ψηφιακό Τρωικό Πόλεμο.

Με την Ευρώπη και το ΔΝΤ να αφήνουν ίσως ανοιχτό πεδίο την Ελλάδα σε μνηστήρες από τη Ρωσία και την Κίνα, οι ΗΠΑ δεν έμειναν ευχαριστημένες ακόμη και από τη σύνταξη αυτών των απίθανων (λογικά) υποθέσεων. Αποφάσισαν να ρίξουν το Χρηματιστήριο, αποδυναμώνοντας τον έναν από τους δύο παίκτες στο σκάκι της επιρροής. Οι Κινέζοι πολεμιστές του διαδικτύου αποφάσισαν να ανταποδώσουν την απειλή δείχνοντας τους κυνόδοντες τους με ψηφιακά όπλα. Ο κακός χαμός ξεκίνησε.

Το παραπάνω υποθετικό σενάριο απέκλεισε ότι η χθεσινή μέρα ήταν απλά ένα επιτυχημένο marketing gimmick των X Files που εχθές, όταν το Grexit επιτέλους αρθρώθηκε από τα στόματα που το δημιούργησαν, έβγαλε ένα πρώτο τρέιλερ

Δεν θα ουρλιάξω αν μου υποσχεθείς ότι δεν θα το κάνεις ούτε εσύ.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε