Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο αντίπαλος του Facebook που προωθούν οι Αnonymous κατέφτασε

Ο αντίπαλος του Facebook που προωθούν οι Αnonymous κατέφτασε

Σαν να μην έφταναν οι όσες (πολλές) σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που έχουν κατακλύσει το bookmark bar μας, μια ακόμη έρχεται να προστεθεί αλλά αυτή θέλει να κάνει τη διαφορά.

Επενδύοντας στην πραγματική ιδιωτικότητα και προστασία του χρήστη, το Minds.com θέλει να κάνει αυτό που το Facebook δεν πρόκειται ποτέ. Να προστατέψει την πληροφορία, να δικτυώσει ανθρώπους αι ακτιβιστές και να δημιουργήσει ένα μέσο δικτύωσης που δεν θα πουλάει τα ψηφιακά σου ίχνη σε διαφημιζομένους.

Το αν θα καταφέρει το εγχείρημα του Bill Ottman και των συνεργατών του να γίνει ένα παραδειγματικό για το σεβασμό στο χρήστη εγχείρημα κανείς δεν το γνωρίζει. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι πριν καν γίνει η επίσημη πρεμιέρα του το Minds.com είχε τριάντα χιλιάδες χρήστες που ανυπομονούσαν να μοιραστούν με ακόμη περισσότερους τις κρυπτογραφημένες αναρτήσεις τους. «Αφορμή για το Minds.com ήταν η αλλαγή πολιτικής του Facebook που πλέον προωθεί το πληρωμένο περιεχόμενο έναντι του viral» σχολίασε ο CEO του.

Αυτό το στοιχείο του virality θα είναι η δικαιοσύνη του καινούργου κοινωνικού δικτύου. Χωρίς να παίζει με μυστήριους αλγόριθμους σε αυτό το site όσο πιο ενεργός είσαι τόσο περισσότερο θα προωθούνται οι αναρτήσεις σου. Θα είναι το Minds ένα ακόμη Ello (που επίσης πριν κανα 9μηνο υποτίθεται θα έκανε το Facebook να τρέμει αλλά ούτε καν); Ίσως. Του αξίζει αυτή η τύχη. Μάλλον όχι.


Αυτό υποστηρίζει και η ισχυρή κοινότητα των Anonymous που καλούν μέσα από τα δικά τους κανάλια στα κοινωνικά δίχτυα να γίνουμε όλοι μέλη και να βοηθήσουμε το νέο social network να γίνει μια φωνή αλήθειας στο, ελεγχόμενο από τους marketers και τα διαπλεκόμενα media, internet του σήμερα. Με αρκετές ισχυρές φωνές ήδη να είναι στη λίστα των χρηστών του, στο Minds μπορείς να κάνεις όσα ακριβώς έχεις συνηθίσει να κάνεις στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα που έχουν καταστρέψει την κοινωνικότητα σου.

Μπορείς να αναρτήσεις φωτογραφίες και κείμενα, να αναπαράγεις posts, να σπείρεις links, να κάνεις like ΚΑΙ unlike και να κάνεις chat. Όλα αυτά encrypted, προστατευμένα από αυτούς που αλιεύουν τις συνήθειες σου online για να σου πουλήσουν προιόντα και υπηρεσίες που ίσως δεν ξέρεις ότι έχεις ανάγκη αλλά ΕΚΕΙΝΟΙ ξέρουν. Αυτά θέλει να τελειώσει ο Ottman και οι κυβερνοακτιβιστές τον υποστηρίζουν.

Το μέλλον θέλει να αλλάξει μυαλά. Εσύ θα το κάνεις; Το Minds.com λειτουργεί ήδη online αλλά είναι ένα ανοικτό στις αλλάγές κοινωνικό δίκτυο και περιμένει και τη δική σου συνδρομή. Μπορείς να το κατεβάσεις στο smartphone σου τώρα, οι Anonymous θα το εκτιμήσουν βαθύτατα.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε