Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο κορυφαίος πυγμάχος του πλανήτη είναι ένα σκουπίδι

Ο κορυφαίος πυγμάχος του πλανήτη είναι ένα σκουπίδι

Το ματς του αιώνα πήρε μια εξαετία να κλειστεί και μεταδόθηκε συνδρομητικά από το ΗΒΟ.

Στους 12 γύρους ο Floyd Mayweather Jr. έδωσε μάχη με τον Μάνι Πακιάο και από αυτό το “ματς του αιώνα” ο ήδη πιο πλούσιος αθλητής του κόσμου, ο δεξιόχειρας έβαλε 100 εκατομμύρια δολάρια στο λογαριασμό του ενώ ακόμη 100 υπολογίζεται ότι θα του αποδοθούν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα προβολής του ματς.

Εννοείται ότι αυτός που το ψευδώνυμο του είναι “The Money” δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα δείξει επιδεικτικά. Αυτό κάνει άλλωστε από πάντα. Ο 38χρονος με το απίστευτο ρεκόρ των 48-0 (νίκες και ήττες αντίστοιχα) είναι ένα σημείο των καιρών που θα έπρεπε να προβληματίσει. Όχι να ενθουσιάσει. Ούτε να πορώσει. Θα έπρεπε να είναι ένα πρότυπο αρνητικό αλλά το Λας Βέγκας και η Beyonce, o Robert De Niro, o Ben Affleck, o Leonardo Di Caprio, o Jay Z, o 50 Cent και αναρίθμητοι άλλοι διάσημοι της επιλεκτικής ευαισθησίας τον πλένουν από τα αμαρτήματα και τα εγκλήματα του.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο πυγμάχος αναδείχθηκε νικητής μετά από ομόφωνη απόφαση των κριτών ή νίκησε τον πολιτικό και Χριστιανό, αυτόν που προωθείται σαν τη δύναμη του καλού στο άθλημα του, Φιλιππινέζο. Ούτε ότι ο νικητής έχει μια σειρά από περίεργες, εκκεντρικές, γραφικές, περίπου αστείες συνήθειες (πλένει τα δόντια του το πρωί για ένα 10λεπτο κάθε μέρα λένε, κόβει κορμούς από δέντρα όταν προπονείται λένε, αγαπάει τα χοτ ντονγκ, παραγγέλνει ένα ποτήρι ζεστό νερό στα εστιατόρια για να πλύνει τα σερβίτσια, έχει ένα χαρέμι από ερωμένες/μητέρες παιδιών κοκ). Ούτε ότι διατηρεί έναν από τους πλέον προκλητικούς λογαριασμούς στο Instagram όπου δείχνει όλα όσα ο τραμπουκισμός του έχει φέρει. Λεφτά, διαμάντια, κοσμήματα, αμάξια. Ζωάρα.

Ούτε το πρόβλημα που είναι ο Floyd Mayweather Jr. οφείλεται μόνο στο προβληματικό οικογενειακό παρελθόν του αφού και ο πατέρας του έχει καταδικαστεί για ξυλοδαρμό και ο θείος του για ναρκωτικά. Ούτε καν ότι ο ίδιος δεν θα έπρεπε καν να είναι δραστήριος, δεν θα έπρεπε καθόλου να αναδεικνύεται σε ήρωα των καιρών μας αφού σύμφωνα με το Deadspin, τους New York Times, το The Atlantic, το Daily Beast και αναρίθμητες άλλες πηγές είναι ένας εγκληματίας.

Το πρόβλημα είναι ότι το 2002 o Mayweather κατηγορήθηκε επίσημα για δύο περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και ένα περιστατικό ξυλοδαρμού σε βαθμό πταίσματος. Το 2004 καταδικάστηκε για άλλα δύο περιστατικά ξυλοδαρμού σε βαθμό πταίσματος ενάντια σε δύο διαφορετικές γυναίκες. Το 2005 ο Mayweather τιμωρήθηκε με ξυλοδαρμό σε βαθμό πταίσματος αφού χτύπησε και κλώτσησε πορτιέρη σε κλάμπ. Το 2010 μία από τις πρώην του και μητέρα κάποιων από τα παιδιά του, η Josie Harris, κατέθεσε μήνυση για ενδοοικογενειακό ξυλοδαρμό -κάτι που είχε κάνει κάποια χρόνια πριν ξανά αλλά την είχε αποσύρει, άγνωστο γιατί.

Για το τελευταίο περιστατικό ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ο άντρας που απολαμβάνει τα περισσότερα χρήματα από όλους και η αυλή του είναι γεμάτη από celebrities ΑΑ ποιότητας είδε μια σειρά από κατηγορίες να απαγγέλλονται στο πρόσωπο του. Εκβιασμός, ληστεία, ενδοοικογενειακή βία, παρενόχληση ήταν στο μενού. Οι 90 μέρες φυλάκιση για τον ξυλοδαρμό της μάνας των παιδιών τα οποία ο Floyd Mayweather απείλησε ότι θα κάνει μαύρα στο ξύλο αφού πρώτα είχε ενημερώσει τη μάνα τους ότι θα “την εξαφανίσει” ο ίδιος, υποτίθεται ότι αρκούν για να νουθετήσουν έναν άντρα που οι αθλητικοί παράγοντες, τα media, οι πρωταγωνιστές τους και οι ακόλουθοι του ξεπλένουν με μια αφέλεια μεγάλη. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνει κανείς μετά από το πάρτι που συνοδεύει τη νίκη του στο “ματς του αιώνα”.

Ο Floyd Mayweather είναι ένα σκουπίδι και μισό και ο αθλητισμός γίνεται ολοένα και συχνότερα χωματερή για μικρούς ανθρώπους. Ο πυγμάχος όντως έβγαλε νοκ άουτ όχι όμως τον αντίπαλο του, απλά την πυγμαχία και το αθλητικό ιδεώδες που ασθμαίνει τραγικά.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε