Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο Νοστράδαμος της Νέας Γενιάς

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο Νοστράδαμος της Νέας Γενιάς

Το 1999 η Google ήταν ένα μικρό project μόλις κάποιων μηνών και η καταστροφή του dot-com ακόμη δεν είχε συμβεί.

Την ίδια χρονιά ο Μπιλ Γκέιτς έγραψε το βιβλίο “Business @ the Speed of Thought.” 16 χρόνια μετά οι προβλέψεις του για τη σχέση μας με την τεχνολογία όχι μόνο μοιάζουν ακριβής αλλά σχεδόν τρομάζουν. Ο φοιτητής Marcus Kirjonen επέλεξε τα 15 σημεία που ο Μπιλ Γκέιτς μοιάζει να είναι ο Προφήτης του Σήμερα, του Αύριο και του Μεθαύριο προφανέστατα και τα παράθεσε στο blog του.

#1 Σύγκριση τιμών

“Θα αναπτυχθούν υπηρεσίες που θα συγκρίνουν αυτοματοποιημένα τιμές για τα ίδια προιόντα και θα δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να βρίσκει την πιο οικονομική προσφορά ανάμεσα σε πολλά sites που θα καλύπτουν μεγάλο εύρος της αγοράς”.

#2 Κινητά τηλέφωνα

“Οι άνθρωποι θα κουβαλάνε μαζί τους μικρές συσκευές που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να είναι σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους και να κάνουν ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές από όπου και αν βρίσκονται. Θα μπορούν να διαβάζουν την επικαιρότητα, να βλέπουν τις πτήσεις που έχουν κλείσει για το επόμενο ταξίδι τους, να μαθαίνουν τα νέα των αγορών και να κάνουν ό,τι θέλουν χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες αυτών των συσκευών”.

#3 Αυτόματες πληρωμές και υπηρεσίες υγείας

“Οι χρήστες του Ίντερνετ θα μπορούν να εξοφλούν λογαριασμούς, να κάνουν οικονομικές κινήσεις και να επικοινωνούν με γιατρούς online”.

#4 Προσωπικοί βοηθοί και ενοποιημένη αυτοματοποίηση

“Θα αναπτυχθούν “προσωπικοί βοηθοί”. Θα συνδέουν και θα συγχρονίζουν όλες τις συκευές του χρήστη με έναν έξυπνο τρόπο, είτε στο σπίτι, είτε στο χώρο εργασίας, και θα δίνουν τη δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων ανάμεσα τους. Οι συσκευές θα τσεκάρουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και θα φιλτράρουν την πληροφορία που χρειάζεται, όταν ο χρήστης τη χρειάζεται. Όταν θα πηγαίνουν για ψώνια θα μπορούν να ενημερώνουν τη συκευή ποια συνταγή θέλουν να ετοιμάσουν και εκείνη θα τους δίνει τη λίστα με τα υλικά που παιατούνται για άμεση αγορά”.

#5 Online παρακολούθηση

“Τα video από το σπίτι με τη βοήθεια κάμερας θα μπορούν να ενημερώνουν το χρήστη για το ποιός μπαίνει και ποιος βγαίνει από το χώρο του σε συνεχή ροή”.

#6 Κοινωνικά δίκτυα

“Θα αναπτυχθούν sites που θα χρησιμοποιούνται από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον από κοινού με το χρήστη για να μπορούν να κάνουν όλοι chat μεταξύ τους και να κανονίζουν συναντήσεις και δραστηριότητες μαζί”.

#7 Aυτοματοποιημένες προσφορές

“Προγράμματα software που γνωρίζουν το επόμενο ταξίδι του χρήστη θα τον ενημερώνουν για δραστηριότητες σε κοντινή απόσταση από τον προορισμό του. Επίσης θα του προτείνουν προσφορές, εκπτώσεις και τις πιο οικονομικές τιμές σε ένα εύρος δραστηριοτήτων που ενδεχομένως θα τον ενδιαφέρει”

#8 Live sports

“Όταν ο χρήστης παρακολουθεί κάποια αθλητική διοργάνωση online θα μπορε΄ί να συζητάει με άλλους φιλάθλους για όσα συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο αλλά και να στοιχηματζίζει εαν και εφόσον θέλει για το αποτέλεσμα”.

#9 Έξυπνη διαφήμιση

“Οι συσκευές θα αποκωδικοποιούν τις αγοραστικές συνήθειες του χρήστη και θα προωθούν διαφημιστικές καμπάνιες και προιόντα που ταιριάζουν στα γούστα του”.

#10 Web TV

“Oι τηλεοπτικοί σταθμοί θα συμπεριλάβουν ιστοσελίδες στις πλατφόρμες τους με περιεχόμενο που θα συμπληρώνει ό,τι βλέπει ο χρήστης”.

#11 Online πλατφόρμες ανταλλαγής ιδεών

“Οι κάτοικοι των πόλεων και των κρατών θα μπορούν να συναντιούνται online για να ανταλλάσουν απόωεις και γνώμες σε μια σειρά από θέματα που αφορούν την πολιτική κατάσταση και την ασφάλεια του τόπου τους”.

#12 Προσωποποιημένο Ίντερνετ

“Οι οnline κοινότητες δεν θα έχουν να κάνουν τόσο με τον τόπο διαμονής του χρήστη, όσο με τα ενδιαφέροντα του”.

#13 Συνεργασία για project

“Οι project managers που θα θέλουν να συνθέσουν μια ομάδα θα μπορούν να το κάνουν online δίνοντας περιγραφή του εγχειρήματος και ζητώντας ανρθώπους με τα κατάλληλα προσόντα για να το φέρουν εις πέρας”.

#14 Online αναζήτηση εργασίας

“Επιπλέον όσοι αναζητούν εργασία θα μπορούν να αναρτούν online το βιογραφικό και τα προσόντα τους και να ψάχνουν ευκαιρίες επαγγελματικές σε online κοινότητες με αποστολή να προσλαμβάνουν το σωστό άνθρωπο στη σωστή θέση”.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε