Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Οι νέες εναέριες λήψεις από το Apple Campus 2 είναι εδώ

Οι νέες εναέριες λήψεις από το Apple Campus 2 είναι εδώ

Πολλά έχουν ειπωθεί για το Apple Campus 2, το κτίριο διαστημόπλοιο που ετοιμάζει η εταιρεία για να στεγάσει τις ιδέες της σε πλήρη μυστικότητα στο Κουπερτίνο της επαρχίας Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια.

Βασισμένο σε σχέδιο του starchitect Sir Norman Foster και με εμπνευστή τον άντρα που επινόησε το Μήλο, τον Στιβ Τζομπς, το φουτουριστικό αυτό συγκρότημα κτιρίων αναμένεται να είναι έτοιμο το 2016 και σκοπεύει να είναι ακριβώς όσο επικό και εντυπωσιακό το περίμενες.

Η έκταση που αγοράστηκε για περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια θα φιλοξενήσει το Campus 2 που αν και αρχικά είχε υπολογισθεί να κοστίσει 3 δις δολλαρίων, σήμερα ο προυπολογισμός αγγίζει τα 5 – με τα 161 εκατομμύρια από αυτά να ξοδευτούν ΜΟΝΟ για το αμφιθέατρο.

«Το πραγματικό έξοδο του campus δεν είναι τόσο η πράσινη τεχνολογία αλλά τα υλικά – και αυτό που σχεδιαστές αποκαλούν ‘fit and finish’.

Όπως και με τα προϊόντα της Apple ο Jobs δεν ήθελε κενά, να φαίνονται τυχόν ραφές και πινελιές. Κάθε πάτωμα, ταβάνι και τοίχος πρέπει να γυαλιστεί όσο δεν πάει. Όλο το εσωτερικό ξύλο πρέπει να είναι από συγκεκριμένο τύπο σφενδάμου και μόνο τα καλύτερα και πιο υγιή κομμάτια των κορμών τους επιτρέπεται να χρησιμποιηθούν» ανέφερε δημοσίευμα του Bloomberg.

Σήμερα ένα βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύπου αποκαλύπτοντας όλα όσα συμβαίνουν εκεί κάτω. Βιντεοσκοπημένο την 15η Ιουνίου 2015, το εναέριο βίντεο αποκαλύπτει όλα όσα μπορείς και σου επιτρέπεται να ξέρεις για τη νέα αποικία της Apple, εκεί όπου περισσότεροι από 12 χιλιάδες υπάλληλοι θα προσπαθούν να συνεχίσουν να εντυπωσιάζουν τους θιασώτες της καλής τεχνολογίας με το ακόμη καλύτερο design που μπόρεσε να συναντήσει ποτέ.

AppleHQ-HD from E3VFX on Vimeo.

Σε ενάμισι χρόνο από τώρα η Apple θα ζει τις ημέρες της κάπως έτσι.

News(b)it Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε