Κόσμος

15.000 αγελάδες σκοτώθηκαν από την χιονοθύελλα στο Τέξας

Oι σφοδρές χιονοθύελλες που σάρωσαν τις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15.000 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής στο Τέξας (νότιες ΗΠΑ) και εμπόδισαν τους κτηνοτρόφους για ένα διάστημα 2 ημερών να αρμέξουν τα ζώα που γλίτωσαν από την κακοκαιρία, γνωστοποίησε σήμερα η Ένωση Γαλακτοπαραγωγών του Τέξας.

Οι αγρότες δεν έχουν υπολογίσει το εύρος των ζημιών που προκάλεσε η χιονοθύελλα που έπληξε την περιοχή την 26η Δεκεμβρίου.
«Προσπαθούν ακόμη να καθαρίσουν το χιόνι, τουλάχιστον σταμάτησε να χιονίζει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κίρστεν Βόινις, μια εκπρόσωπος τύπου της ένωσης.
Σύμφωνα με την ένωση, το 10% των ενήλικων γαλακτοφόρων αγελάδων της περιοχής έχει σκοτωθεί.
Γενικά, τα ζώα αυτά βοσκούν ελεύθερα στα λιβάδια και οι κτηνοτρόφοι δεν πρόλαβαν να μεταφέρουν τα βοοειδή σε ασφαλείς τοποθεσίες, ακόμα και σε προσωρινά καταφύγια, προτού σαρώσει την περιοχή η πρωτοφανής για την εποχή χιονοθύελλα.
Τώρα οι κτηνοτρόφοι πρέπει να βρουν ένα μέσο για να απομακρύνουν με κάθε ασφάλεια τα χιλιάδες κουφάρια καθώς «είναι μετά βεβαιότητας πάρα πολλά για να μπορέσουμε να τα ανακυκλώσουμε» όπως κάνουμε συνήθως, εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου και επισήμανε το ενδεχόμενο ορισμένα εξ αυτών να ταφούν.
Πέρα από τις επιπτώσεις της απώλειας χιλιάδων ζώων, η παραγωγή γάλακτος ενδέχεται να πληγεί το επόμενο διάστημα. Κι αυτό διότι υπό φυσιολογικές συνθήκες οι αγελάδες αρμέγονται δύο φορές την ημέρα, ωστόσο η πρόσβαση των κτηνοτρόφων σε εκατοντάδες ζώα δεν ήταν εφικτή για δύο ημέρες.
«Όταν μια αγελάδα γαλακτοπαραγωγής δεν αρμέγεται για ένα μεγάλο διάστημα, το γάλα της αρχίζει να στερεύει» εξήγησε ο Ντάρεν Τάρλεϊ, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης σε ένα δελτίο τύπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες