Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Αν δε μας δώσουν αμέσως όλα τα λεφτά και χωρίς αστερίσκους,τότε…

Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση εκπέμπουν τη βεβαιότητα τους

Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση εκπέμπουν τη βεβαιότητα τους ότι τόσο το “μνημόνιο 3 ” όσο και ο προϋπολογισμός παρά τις απώλειες ψήφων τελικά θα γίνουν νόμοι του κράτους.
Η Ελλάδα , εφ΄ όσον αυτά επιβεβαιωθούν, θα έχει κάνει αυτά που της ζητήθηκαν έστω κι αν τη βυθίζουν ακόμα περισσότερο στην πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά ευρωπαϊκά χρονικά ύφεση που βιώνει.
Και θα τα έχει κάνει για να πάρει τα χρήματα που θα τη βοηθήσουν να ανακάμψει.
Αν όμως οι εταίροι και δανειστές μας συνεχίσουν την αναβλητική και άτολμη πολιτική τους που μετέτρεψε το ελληνικό πρόβλημα από υπαρκτό σε τεράστιο, και αν μετά την ψήφιση των οδυνηρών μέτρων δε μας δώσουν το σύνολο των χρημάτων, αλλά τα δεσμεύσουν σε ειδικούς λογαριασμούς ή ειδικό καθεστώς, τότε όλα θα αλλάξουν.
Γιατί ακόμη και οι θερμοί υποστηρικτές της ευρωπαϊκής πορείας μας θα δυσκολευτούν να βρουν επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν μια τέτοια συμπεριφορά.
Κανείς πια δε θα μπορεί να επιχειρηματολογήσει υπέρ της τακτικής, της συμπεριφοράς και της αποτελεσματικότητας των μεθόδων της κ. Μέρκελ και των υπολοίπων.
Είναι λοιπόν πολύ κρίσιμο. Αν τα μέτρα ψηφιστούν, τα λεφτά πρέπει να έρθουν όλα, αμέσως και χωρίς κανέναν αστερίσκο.
Αλλιώς η κοινωνία θα έχει κάθε λόγο να αντιδράσει με όλους τους τρόπους. Και ο λανθάνων -αυτή την περίοδο- αντιευρωπαϊσμός ίσως ,και όχι άδικα, καταστεί κυρίαρχη τάση.
Και δύσκολα θα μείνει εντός των ελληνικών συνόρων. Η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία είναι δίπλα…Και πολύ κόντα στα δικά μας προβλήματα.
Άρα ας τη σκεφτούν δύο φορές την επόμενη μέρα των μέτρων και τους χειρισμούς που θα κάνουν οι δανειστές μας…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε