Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Δήμος Αθηναίων: Το βαρόμετρο της μάχης των εντυπώσεων

Δήμος Αθηναίων: Το βαρόμετρο της μάχης των εντυπώσεων

Μόλις 5 ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

Μόλις 5 ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών η κοινωνία εμφανώς δεν ανταποκρίνεται στη στρατηγική υψηλών τόνων που επιδιώκουν κόμματα και συνδυασμοί.
Οι αναποφάσιστοι παραμένουν πολλοί και οι αποφασισμένοι παραμένουν από ψύχραιμοι έως αδιάφοροι.
Η εβδομάδα που «τρέχει» θα είναι καθοριστική αφού τουλάχιστον ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους θα επιλέξει τώρα το τι θα ψηφίσει. Και τα κριτήρια θα είναι ποικίλα και τελείως διαφορετικά από αυτά του παρελθόντος.
Το βράδυ της Κυριακής τα κόμματα θα αθροίσουν αποτελέσματα και θα προσπαθήσουν να εμφανίσουν επιτυχίες ώστε να δημιουργήσουν «αέρα νίκης» ενόψει της Κυριακής των ευρωεκλογών.
Η ΝΔ στοχεύει στην επικράτηση σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες και θα αξιοποιήσει εκείνες που ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα καταφέρει να βάλει τον υποψήφιο του στο δεύτερο γύρο.
Όμως το βαρόμετρο είναι πάντα το αποτέλεσμα στους μεγάλους δήμους και τις αντίστοιχες περιφέρειες. Και ειδικά για αυτή την αναμέτρηση, κομβικής σημασίας σε επίπεδο εντυπώσεων αναδεικνύεται ο δήμος Αθηναίων.
Με δεδομένο ότι θα είναι θαύμα να περάσει στο δεύτερο γύρο της περιφέρειας Αττικής ο Γ. Κουμουτσάκος, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί σε αυτόν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Γιατί ότι κι αν γίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι δύσκολο να ανατραπεί η αρνητική εικόνα που θα προκύψει αν οι υποψήφιοι της ΝΔ στη μεγαλύτερη περιφέρεια και το μεγαλύτερο δήμο της χώρας δεν περάσουν στο β’ γύρο, έστω κι αν οι πιθανότεροι νικητές δεν θα προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην κερδίσει κανένα μεγάλο δήμο και καμία μεγάλη περιφέρεια. Στην Αττική η κ. Δούρου πηγαίνει καλά αλλά ο κ. Σγουρός εμφανίζεται φαβορί. Στην περιφέρεια της Θες/νίκης ίσως βρεθούν στο δεύτερο γύρο ο επίσημος και ο αντάρτης της ΝΔ. Στους αντίστοιχους δήμους προηγούνται και είναι πιο κοντά στην επανεκλογή οι Καμίνης και Μπουτάρης που στηρίζονται από την Ελιά και τη ΔΗΜΑΡ.
Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στα πρόσωπα που ήδη αναφέρθηκαν και που θα πάρουν ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που συγκεντρώνει το κόμμα.
Βεβαίως με δεδομένο το ποσοστό των αναποφάσιστων όλα αυτά ή έστω ένα μέρος τους θα μπορούσε να ανατραπεί.
Πάντως το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής θα ανοίξει ένα 5ήμερο ακραίας πόλωσης ενόψει ευρωκάλπης. Και το κλίμα της επόμενης εβδομάδας θα είναι τελείως διαφορετικό.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε