Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Επιτέλους, αλλά μην τολμήσετε να την υπονομεύσετε

Οι δύο ηγέτες έκαναν επιτελούς την υπέρβαση μετά από τα αλλεπάλληλα λάθη τους .

Οι δύο ηγέτες έκαναν επιτελούς την υπέρβαση μετά από τα αλλεπάλληλα λάθη τους .

Τεράστια ευθύνη τους τώρα είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει να είναι αποτελεσματική και να σώσει τον τόπο.

Το παρελθόν με την αποτυχημένη κυβέρνηση Ζολώτα πρέπει να αποτελέσει δίδαγμα. Αν αντιληφθούν κοντόφθαλμα και με όρους του παρελθόντος το έργο της, θα το δυναμιτίσουν.

Θεωρητικά και με βάση την παλαιά λογική χάνουν και οι δύο. Ο Παπανδρέου χάνει την πρωθυπουργία και ο Σαμαράς πρέπει να «λερώσει» τα χέρια του με τη μνημονιακή πολιτική που μέχρι τώρα απορρίπτει με ευκολία αν και ξέρει καλά πως αν γίνει πρωθυπουργός θα πρέπει να τηρήσει.

Στα επιτελεία τους υπάρχουν στελέχη με μεγάλη επιρροή που δε θέλουν με τίποτα τη συγκυβέρνηση γιατί προτιμούν για τις σκοπιμότητές τους «ολόκληρη την πίτα» της εξουσίας και…γρήγορα.

Συμφώνησαν στη συγκυβέρνηση αναγνωρίζοντας ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα αν κάποιος από τους δύο τη χάλαγε θα υφίστατο τεράστια φθορά.

Καλά θα κάνουν να αντιληφθούν ότι πρέπει και να την υλοποιήσουν με ειλικρίνεια και να καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια για να επιτύχει.

Αν αποτύχει θα έχουν αποτύχει και οι δύο και στις εκλογές που θα γίνουν εντός του επομένου τριμήνου θα πρέπει να τους πληρώσουμε το αντίτιμο.

Αν επιτύχει θα έχουν λόγο ύπαρξης αφού θα έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ξεπεράσουν τα λάθη του παρελθόντος.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε