Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Φτάνει…

Φτάνει…

Η αμετροέπεια, η ανευθυνότητα και ο καιροσκοπισμός έφεραν για μια ακόμη φορά το επικίνδυνο αποτέλεσμα τους.

Η αμετροέπεια, η ανευθυνότητα και ο καιροσκοπισμός έφεραν για μια ακόμη φορά το επικίνδυνο αποτέλεσμα τους.
Η άστοχη και άκαιρη δήλωση Φίλη σε συνδυασμό με την καιροσκοπική αξιοποίηση της από την αντιπολίτευση έφεραν τα γεγονότα της πλατείας Συντάγματος και τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου.
Το χειρότερο όλων είναι ότι και μετά τα γεγονότα οι εμπλεκόμενοι δεν άλλαξαν τακτική. Κράτησαν τους τόνους ψηλά με τις γνώριμες και εύκολες καταγγελίες για ηθικούς αυτουργούς προδότες κλπ.
Η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και πέντε χρόνια το δράμα του μνημονίου. Η οργή, η αγανάκτηση, η ανάγκη εκτόνωσης είναι πάνω από το όριο της έκρηξης. Και εντελώς άκριτα και ανεύθυνα οι πολιτικές δυνάμεις με σχεδόν κάθε αφορμή δε διστάζουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά με μόνο στόχο τα καιροσκοπικά οφέλη. Αδιαφορούν για τις ρωγμές που προκαλούν στον κοινωνικό ιστό.
Νοιάζονται μόνο για τη φθορά του αντιπάλου. Και δε συνειδητοποιούν ότι τη μεγαλύτερη φθορά την υφίστανται οι ίδιες.
Τα παραδείγματα είναι δυστυχώς παντού. Η ΝΔ κατάγγειλε και καταψήφισε τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ για να γίνει κυβέρνηση. Και μετά στο όνομα της σωτηρίας του τόπου τα εφάρμοσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους και τις πλατείες κατά των μνημονίων μέχρι να καταλάβει την εξουσία και να ψηφίσει το δικό του μνημόνιο πάλι στο όνομα της σωτηρίας του τόπου. Το μνημόνιο αυτό το ψήφισε και η ΝΔ αλλά τώρα το αρνείται.
Το φράχτη στον Έβρο τον έφτιαξε η ΝΔ και τον δαιμονοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μόλις χθες ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα ήταν ηλίθιο να γκρεμιστεί ο φράχτης!
Ας σοβαρευτούν όλοι λοιπόν. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Αν συνεχίσουν αυτή την τακτική που εφάρμοσαν απερίσκεπτα θα πληρώσουν ακόμη μεγαλύτερο τίμημα. Αλλά δυστυχώς μεγαλύτερο θα πληρώσει η κοινωνία.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε