Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Οι καταγγελίες Πανούση…

Οι καταγγελίες Πανούση…

Οι καταγγελίες Πανούση είναι χωρίς αμφιβολία πολύ σοβαρές και πρέπει η δικαιοσύνη το ταχύτερο δυνατό να φωτίσει την αλήθεια.

Οι καταγγελίες Πανούση είναι χωρίς αμφιβολία πολύ σοβαρές και πρέπει η δικαιοσύνη το ταχύτερο δυνατό να φωτίσει την αλήθεια. Με έναν έμμεσο τρόπο επαναφέρουν κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί κατά το παρελθόν για σχέσεις συμπάθειας μελών του κόμματος προς καταδικασμένους τρομοκράτες.

Όμως η αλήθεια είναι ότι αν δει κανείς προσεκτικά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών καταλήγει σε άλλα συμπεράσματα. Το τελευταίο 9μηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι συλλήψεις κατηγορούμενων για τρομοκρατία όχι μόνο δε σταμάτησαν αλλά είδαμε να εντοπίζονται και να φυλακίζονται καταζητούμενοι κατηγορούμενοι που διέφευγαν εδώ και χρόνια. Επίσης, από το περιεχόμενο των συνομιλιών που ως τώρα έχουμε μάθει ότι κατέθεσε ο κ. Πανούσης στη δικαιοσύνη, προκύπτει ότι οι τρομοκράτες δεν πέτυχαν αυτά για τα οποία πίεζαν. Γι’ αυτό και διαμαρτύρονταν και απειλούσαν. Προφανώς έγιναν κινήσεις, όπως η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, τις οποίες είχε υποσχεθεί προεκλογικά το κυβερνών κόμμα. Αλλά φαίνεται ότι κάποιοι περίμεναν πολύ περισσότερα.

Από την άλλη πλευρά αν τα γεγονότα είναι όπως περιγράφονται και σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι και κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί σε φιλικό τόνο με έγκλειστο τρομοκράτη, ο οποίος του λέει ότι καλά έκανε και έβαλε βόμβα στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, δημιουργείται μείζον ζήτημα. Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κυβερνητικό στέλεχος μιλούσε τηλεφωνικά με καταδικασμένο –και πολύ περισσότερο με τρομοκράτη- και «παζάρευε» ή υποσχόταν ευνοϊκή μεταχείριση θα προκαλείτο κρίση. 

Τι αθροίζουν όλα τα παραπάνω; Ίσως ότι ο σημερινός κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως διαφορετικός από το προ 5ετιας κόμμα του 4%. Αλλά κουβαλά ακόμα κάποια από εκείνα τα κομμάτια του. Που τότε σε ένα μικρό κινηματικό και ακτιβίστικο αριστερό κόμμα ήταν ίσως ανεκτά αλλά σήμερα σε ένα κόμμα που κυβερνά και ελέγχεται με εξονυχιστικό τρόπο για κάθε ενέργεια του είναι ζημιογόνα.

Αυτό ίσως τελικά να αποτελεί πρόβλημα μεγαλύτερων διαστάσεων από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Γιατί εντάσσονται στο πλαίσιο του ακόμη και οι δηλώσεις Φίλη που δημιούργησαν την ένταση στο ποντιακό. Και αν αυτή η κατάσταση δεν αλλάξει ριζικά με όλες τις απαραίτητες κινήσεις θα σωρεύει στην κυβέρνηση πρόσθετα προβλήματα που θα κάνουν το βίο της δυσχερέστερο.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε