Δευτέρα, 18 Μαρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ ΟΤΕ – ΔΕΗ

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ ΟΤΕ – ΔΕΗ

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη ΔΕΗ αποδεικνύει για πολλοστή φορά πως όταν μένουμε προσκολλημένοι σε αγκυλώσεις και αναχρονισμούς πληρώνουμε πανάκριβο τίμημα για να παρακαλάμε εκ των υστέρων να επιτύχουμε αυτό που πολεμούσαμε.

Πριν από χρόνια οι πολυταλαιπωρημένες από το διαχρονικό κομματισμό ΔΕΚΟ, όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ κλπ, βρίσκονταν σε οριακή κατάσταση. Ο ΟΤΕ παρά τις αντιδράσεις πωλήθηκε. Τότε ακούστηκαν τα μύρια όσα. Σήμερα είναι μια κραταιά επιχείρηση με κέρδη, καλά αμειβόμενους εργαζόμενους, κοινωνική προσφορά και ραγδαία ανάπτυξη τεχνολογίας. Ένα στολίδι για τον τόπο υπό την καθοδήγηση ενός ικανότατου μάνατζερ του Μιχάλη Τσαμάζ και των συνεργατών του που επελέγησαν επειδή ήταν οι καλύτεροι.

Ο ΟΣΕ και η ΔΕΗ έμειναν στο δημόσιο. Κάποιοι τότε πανηγύριζαν. Τελικά ο ΟΣΕ πωλήθηκε πριν 3 χρόνια σε εξευτελιστική τιμή γιατί κανείς δεν ενδιαφέρονταν για το χρεοκοπημένο και ευτελισμένο οργανισμό. Το δημόσιο έχασε χρήματα αλλά οι έστω και περιορισμένες επενδύσεις που γίνονται σήμερα τον ανασταίνουν.

Η ΔΕΗ έγινε σύμβολο… αγώνα. Ομηρικές μάχες δόθηκαν για να παραμείνει δημόσια. Και σήμερα κινδυνεύει όχι μόνο να χρεοκοπήσει, αλλά και να βυθίσει όλη τη χώρα στην καταστροφή. Τώρα τρέχουμε να την πουλήσουμε αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ο παραιτηθείς επικεφαλής της -διορισμένος με πολιτικά κριτήρια- λέει τώρα ότι έπρεπε να πουληθεί εγκαίρως αλλά δεν το έκανε γιατί εμποδίστηκε από τους πολιτικούς του προϊσταμένους. Ωστόσο δεν παραιτήθηκε αλλά παρέμεινε να εποπτεύει την κατρακύλα!

Ο ευθύνες δε βαραίνουν μόνο το ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αλλά και αντιπολίτευση. Βαραίνουν και τη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν αλλά δεν τόλμησαν.

Μακάρι κάποια στιγμή να καταλάβουμε τα μοιραία λάθη μας και επιτέλους να τρέξουμε προς το αυτονόητο….

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις