Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η προσφορά Κασιμάτη στην ΕΛ.ΑΣ.

Η προσφορά Κασιμάτη στην ΕΛ.ΑΣ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη προφανώς άθελα της – για να μην πω ενάντια στη θέληση της – έκλεισε ένα θλιβερό κεφάλαιο πολλών ετών.

Η συγνώμη που αναγκάστηκε να ζητήσει για το «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» και η ομόθυμη καταδίκη αυτής της φράσης από όλους μάλλον θα κάνει αυτό το σύνθημα να μη χρησιμοποιηθεί ξανά τουλάχιστον από πολιτικούς.

Πέρασαν κάμποσες δεκαετίες από τη χούντα που χρησιμοποίησε την αστυνομία όπως όλοι γνωρίζουμε. Προφανώς ακόμη και σήμερα παρατηρούνται περιστατικά άσκοπης και υπερβολικής βίας από κάποιους –λίγους ευτυχώς – αστυνομικούς. Και πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Όμως οι Έλληνες αστυνομικοί συμπεριφέρονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία με επαγγελματισμό. Αν μάλιστα δει κάποιος εικόνες από τη δράση της αστυνομίας π.χ. πρόσφατα στη Γαλλία μάλλον θα απορήσει από την υπέρμετρη βία τους.

Καλό θα είναι λοιπόν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού να σέβονται όλους τους κρατικούς λειτουργούς και να αξιολογούν το έργο τους με αντικειμενικότητα και όχι λαικισμό. Και μετά την αντίδραση στη φράση της Κασιμάτη ελπίζω ότι όλοι θα σκεφτούν δύο φορές πριν το ξανακάνουν για να «χαϊδέψουν αυτιά» μπαχαλάκηδων.

Και η υπεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έσπευσε να καλύψει τη βουλευτή του αλλά της υπέδειξε τη συγνώμη πρέπει να εκτιμηθεί.

Γιατί αν στόχος των πολιτικών είναι η βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών, αυτός δεν επιτυγχάνεται με ύβρεις αλλά με πράξεις. Κι αν δεν μπορούν να τον επιτύχουν ας κάτσουν σπίτι τους και ας αφήσουν άλλους ικανότερους να το προσπαθήσουν.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις