Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η σημερινή ΝΔ χάνει ακόμη και χωρίς αντίπαλο

Η σημερινή ΝΔ χάνει ακόμη και χωρίς αντίπαλο

Οι κωμικοτραγικές εξελίξεις στη ΝΔ δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη σημερινή μορφή του έκλεισε τον κύκλο του.

Οι κωμικοτραγικές εξελίξεις στη ΝΔ δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη σημερινή μορφή του έκλεισε τον κύκλο του. Το ερώτημα είναι αν θα περιμένει την τύχη του και θα καταντήσει σαν το πάλαι ποτέ αντίπαλο δέος του, το ΠΑΣΟΚ, ή θα αλλάξει τα πάντα με την ελπίδα να αναγεννηθεί.

Η σημερινή ΝΔ ειναι καταχρεωμένη – χρωστά στις τράπεζες σχεδόν 200 εκ. Ευρώ- και καταρρακωμένη. Η ταχύτητα των γεγονότων μπορεί να βοηθά αυτούς που θέλουν να αποφύγουν τον καθρέφτη τους, αλλά αν αναλογιστούμε την εκλογική ήττα του Σετεμβρίου και τις συνθήκες στις οποίες σημειώθηκε, αντιλαμβανόμαστε ότι ήταν η “ταφόπλακα”. Παρ’ ότι οι προβλέψεις των στελεχών του κόμματος για την πορεία της οικονομίας επιβαιβεώθηκαν, παρ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στον κύκλο των μνημονιακών κομμάτων, διαψεύδοντας κάθε προηγούμενη υπόσχεσή του, παρ’ ότι οι τράπεζες ήταν κλειστές, η ΝΔ έχασε με 7 μονάδες διαφορά. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη χρειάζεται για να δείξει ότι ασχέτως θέσεων και δικαίωσης οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται πια αυτό το κόμμα. Ένα κόμμα που θέλησε να σώσει τη χώρα, αλλά οδήγησε τον εαυτό του στη χρεοκοπία και απέτυχε ακόμη και να κάνει εσωκομματικές εκλογές. Τις οργάνωσε και τις έχασε και αυτές, όπως όλες τις προηγούμενες. Η σημερινή ΝΔ χάνει ακόμη κι όταν παίζει χωρίς αντίπαλο.

Ολες οι κινήσεις από τις ευρωεκλογές του ’14 και μετά ήταν αυτοκαταστροφικές. Η διαχείρηση της κάθε ήττας έφερνε την επόμενη που ήταν και μεγαλύτερη. Η ΝΔ αντιμετωπίζει την κατάσταση με τις παλιές συνταγές. Αυτές που έφεραν τη χώρα στην καταστροφή και την ίδια στο τέλος της.

Παλιά μυαλά, παλιές και ξεπερασμένες πρακτικές. Δρόμος προς την καταστροφή…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε