Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η τρικομματική κυβέρνηση μπήκε σε νέα φάση

Η τρικομματική κυβέρνηση μπήκε σε νέα φάση

Η τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση

Η τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση ίσως να εισήγαγε την «επόμενη μέρα» στη λειτουργία της.
Τα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου της ζωής της κρίνονται θετικά. Και αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Τα πρώτα και πρώιμα σημάδια ανάκαμψης έχουν εμφανιστεί. Και ο μεγάλος κερδισμένος είναι ως τώρα ο πρωθυπουργός. Αυτός καρπώνεται το μεγαλύτερο μέρος της θετικής εικόνας. Κερδισμένος αναδεικνύεται και ο Φ. Κουβέλης αφού κρατά τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος του, ενώ χαμένος εμφανίζεται ο Ε. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ που έχουν χάσει δημοσκοπικώς τα μισά από τα περσυνά ποσοστά τους.
Έτσι από δω και πέρα μάλλον θα δούμε πιο πολλές διαφοροποιήσεις κυρίως από το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ. Διαφοροποιήσεις που όμως δε θα «ρίξουν» την κυβέρνηση γιατί κανένας τους δεν το θέλει. Αυτό που επιθυμούν είναι σε θέματα κυρίως ιδεολογικής φύσεως να καταγράφουν με σαφήνεια τις διαφορές τους για να συσπειρώνουν τους οπαδούς τους.Γιατί όσο περνά ο χρόνος τόσο η ΝΔ τους «καπελώνει» .
Ο πρωθυπουργός καθιστά σαφές ότι θα αποδεχθεί αυτή την τακτική . Δηλαδή θα κυβερνά αλλά θα αφήνει τους εταίρους του να καταγράφουν τις διαφωνίες τους με όσο πιο σαφή τρόπο αντέχει.
¨Έτσι για τα περιβόητο αντιρατσιστικό η λύση στο αδιέξοδο ήταν απλή. «Εγώ και η ΝΔ διαφωνούμε» τους είπε ο Σαμαράς. «Εσείς όμως αν θέλετε φτιάξτε το νομοσχέδιο, και αν η βουλή το ψηφίσει θα γίνει νόμος.»
Προφανώς χωρίς τις ψήφους της ΝΔ αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Όμως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα έχουν «μιλήσει» στους ψηφοφόρους τους και θα έχουν καταγράψει και κατοχυρώσει τη θέση τους.
Και θα αισθάνονται ότι δεν κινδυνεύουν να τους «καταπιεί» η ΝΔ.
Άρα κυβερνητική κρίση δεν υπάρχει. Κρίση ταυτότητας όμως….

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε