Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η τύχη του Αλέξη Τσίπρα θα κριθεί μόνο από τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Η τύχη του Αλέξη Τσίπρα θα κριθεί μόνο από τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το περασμένο Σάββατο φάνηκε

Μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το περασμένο Σάββατο φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι εφεδρείες στις οποίες υπολόγιζε ο Αλ. Τσίπρας αμέσως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, σήμερα έχουν περιοριστεί σημαντικά.
Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι μέρα με τη μέρα δείχνουν με όλους τους τρόπους ότι δε θα δεχθούν να συγκυβερνήσουν με το ΣΥΡΙΖΑ ή έστω να στηρίξουν την κυβέρνηση του. Το αρχικό σοκ των δύο κομμάτων από το αποτέλεσμα της κάλπης που δημιούργησε σκέψεις για συνεργασίες αντιστράφηκε γρήγορα. Και οι δύο κομματικοί σχηματισμοί που αισθάνονται ότι βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού θεωρούν ότι τυχόν συμπόρευση τους με το ΣΥΡΙΖΑ θα τους οδηγούσε σε πολιτικό αφανισμό. Έτσι κλείνουν οριστικά και ερμητικά την πόρτα!
Στα δύσκολα που έρχονται ο πρωθυπουργός μπορεί να υπολογίζει μόνο στο Β. Λεβέντη. Αλλά ο πρόεδρος των Κεντρώων δεν μπορεί να θεωρείται «σίγουρη λύση». Για την ώρα αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αλλά κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη στάση του αν φτάσει η κρίσιμη ώρα. Πιθανότατα δεν την ξέρει ούτε ο ίδιος. Θα την καθορίσει ανάλογα με τις περιστάσεις. Έτσι ο Αλ. Τσίπρας μένει μόνος –μαζί πάντα με τον Π. Καμμένο- μπροστά στα δύσκολα που έρχονται.
Όλα θα εξαρτηθούν από τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε