Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η UEFA για το ποδόσφαιρο, η κυβέρνηση για τις εταιρίες και η δικαιοσύνη για τη βία και την παρανομία…

Η UEFA για το ποδόσφαιρο, η κυβέρνηση για τις εταιρίες και η δικαιοσύνη για τη βία και την παρανομία…

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, τη σύγχυση και τα λάθη, η κυβέρνηση δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού και μάλιστα σε άσχετο και σημαντικό νομοσχέδιο δείχνει να ανακτά ψυχραιμία και πρωτοβουλία χειρισμών στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Αυτά που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως, αν όντως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να σπάσει αυγά και να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αλλάξει ολοκληρωτικά οπτική. Να ξεχάσει το πολιτικό κόστος -μικρότερο από όσο νομίζει κατά τη γνώμη μου- και να επιμείνει στις αποφάσεις της σε βάθος χρόνου και παρά τις τεράστιες αντιδράσεις ολίγων που θα υπάρξουν.

Οι λίγοι των οργανωμένων στρατών ορισμένων και συγκεκριμένων ομάδων που θα βγουν στους δρόμους είναι ελάχιστοι μπροστά στους μυριάδες φιλάθλους ΟΛΩΝ των υπολοίπων ομάδων που θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Η κλήση ξανά στην Ελλάδα της FIFA και της UEFA είναι επιβεβλημένες. Αυτές και όχι η κυβέρνηση πρέπει να ορίσουν τους κανόνες για το άθλημα. Αν π.χ. Η διπλοϊδιοκτησία είναι αδίκημα και πως πρέπει να τιμωρείται (σ.σ. και το έχουν ήδη πράξει).

Αυτές θα εποπτεύουν τις ομάδες και το τι γίνεται στα γήπεδα. Η κυβέρνηση θα εποπτεύσει τις εταιρίες. Και η δικαιοσύνη θα πρέπει να εφαρμόσει με αυστηρότητα τους ποινικούς νόμους σε όσους παράνομους με δηλώσεις και πράξεις προτρέπουν σε αδικήματα. Σε όσους υποθάλπτουν διχασμό και προκαλούν βία.

Έτσι αν ο καθένας βρει το χώρο του θα απομονωθούν επιτέλους αυτοί που καταδυναστεύουν και νέμονται το ποδόσφαιρο για σκοπούς σκοτεινούς και επικίνδυνους.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις