Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Και τώρα τι γίνεται πρόεδρε Αντώνη;

Και τώρα τι γίνεται πρόεδρε Αντώνη;

Οι ευρωπαίοι δανειστές μας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο

Οι ευρωπαίοι δανειστές μας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ζητούν και την υπογραφή του Α. Σαμαρά για να μας δώσουν την περιβόητη 6η δόση.

Ο λόγος που προβάλουν είναι ότι θέλουν τη γραπτή δέσμευση του κ. Σαμαρά όχι μόνο για το παρόν και την κυβέρνηση Παπαδήμου. Θέλουν να διασφαλίσουν ότι και μετά από τις εκλογές, αν ο πρόεδρος της ΝΔ εκλεγεί πρωθυπουργός θα τηρήσει τις ίδιες δεσμεύσεις.

Και ψιθυρίζουν στους συνομιλητές τους ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν στην ουσία να κλείσουν την όποια συζήτηση μπορεί να ανοίξει προεκλογικά περί πιθανότητας επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και των όρων δανεισμού.

Θέλουν δηλαδή να αποδείξουν στην πράξη ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα όσα θα συμφωνηθούν. Είτε τώρα είτε μετά τις εκλογές.

Έτσι ο κ. Σαμαράς κατάφερε να βρεθεί στο απόλυτο αδιέξοδο. Έχοντας σηκώσει τους “τόνους” με το “εγώ δεν υπογράφω” θα πρέπει ή να επωμισθεί το βάρος της χρεοκοπίας, αφού εξαιτίας του δε θα λάβουμε την 6η δόση ,ή να υποχωρήσει ακυρώνοντας όλα τα μέχρι τώρα επιχειρήματα του.
Γιατί αν υπογράψει θα παραδεχθεί ότι όλα όσα υποστηρίζει για επαναδιαπραγμάτευση, αξιοπρέπεια κλπ είναι φληναφήματα και λεονταρισμοί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ένα κλασικό λάθος. Σε μια τόσο ρευστή περίοδο ανήγαγε σε μείζον εθνικό και ηθικό ένα ζήτημα χειρισμών και τακτικής.

Και τώρα αντιμετωπίζει το τίμημα…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε