Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Κυβέρνηση υψηλού ρίσκου που ψάχνει πολιτική

Κυβέρνηση υψηλού ρίσκου που ψάχνει πολιτική

Το νεο κυβερνητικό σχήμα έχει πολλά και δύσκολα στοιχήματα να….κερδίσει.

Το νεο κυβερνητικό σχήμα έχει πολλά και δύσκολα στοιχήματα να….κερδίσει.

Πρώτο, αυτό του νέου υπουργού οικονομικών. Ο κ. Χαρδούβελης απο το γνώριμο του ρόλο του συμβούλου τοποθετείται στην πρώτη γραμμή. Και άμεσα πρέπει να πετύχει έναν εθνικό στόχο. Αυτόν της μείωσης του χρέους. Απο την έκβαση αυτής της μάχης θα κριθεί ενα πολλοίς όχι μόνο το μέλλον της κυβέρνησης αλλα και το μέλλον της οικονομίας της χώρας.

Προφανώς η επιλογή του δε σηματοδοτεί φιλολαϊκή στροφή στην οικονομική πολιτική αφού ο κ. Χαρδουβελης δεν είναι πολιτικός αλλά όπως και ο προκατόχος του κ. Στουρνάρας ανήκει στην ομάδα των τεχνοκρατών. Άρα δεν του αποδίδεται λαϊκό έρεισμα. Πρέπει να το κερδίσει.

Η πιο μεγάλη έκπληξη στις επιλογές του πρωθυπουργού ειναι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο συμπαθέστατος κ. Κικίλιας ρίχνεται …στο λάκο των λεοντων. Χωρίς καμία προηγούμενη υπουργική εμπειρία αναλαμβάνει μόνος του και χωρίς υφυπουργούς ενα υπουργείο ωρολογιακη βόμβα!

Με ανοιχτά τα θέματα της αστυνόμευσης, της τρομοκρατίας, της Χρυσής Αυγής και πολλά ακόμα έχει μπροστά του έναν ωκεανό να κολυμπήσει χωρίς καν σωσίβιο.

Αλλα και η νέα θέση του κ. Δένδια είναι πολύ δύσκολη. Πρεπει σε έναν άγνωστο για αυτόν χώρο αλλα κρισιμοτατο, αυτόν της ανάπτυξης, να κάνει…. θαύματα.

Φύλακας Αγγελος του θα ειναι ο… Γεράσιμος Γιακουματος ως υφυπουργός. Εδώ έπαιξε το ρόλο της η φαντασία!

Το νεο σχήμα λοιπόν έχει πολλές εκπλήξεις άρα και μεγάλα ρίσκα. Και ξεκινά χωρίς να ξέρει ποια νέα πολιτική πρέπει να υλοποιήσει μετά το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Η Παναγία μαζί μας…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε